Eveniment

Studiu: opt din zece manageri români recunosc atunci când nu ştiu cum să îşi atingă un obiectiv de business

Studiu: opt din zece manageri români recunosc atunci...

Autor: Adelina Mihai

05.02.2018, 20:30 272

„Reuşita unui angajat în poziţie managerială este dată de capacitatea acestuia de a cere ajutorul echipei sale şi al celorlalţi colegi manageri.”

Aproximativ opt din zece manageri români (76%) recunosc atunci când nu au suficient de multă experienţă pentru a atinge un obiectiv profesional, în timp ce pentru 22% dintre aceştia este greu să admită acest lucru, arată rezultatele unui studiu realizat de firma de training Human Invest şi portalul de carieră Hipo.ro.

„Angajaţilor cu poziţie managerială li se oferă accesul la o sursă suplimentară de putere: puterea dată de funcţie. E o sursă de putere care îi face pe mulţi angajaţi să îşi activeze motivaţii de statut, rang, imagine personală de superioritate. E o sursă de putere care are mari şanse să inflameze ego-ul celor nepregătiţi să fructifice pozitiv în interesul colectiv această sursă de putere. În acest context al unei posibile percepţii de sine de superioritate, a cere ajutorul este mult mai dificil. Realitatea este însă că reuşita unui angajat în poziţie managerială este dată de capacitatea acestuia de a cere ajutorul echipei sale şi al celorlalţi colegi manageri de pe acelaşi nivel cu el, un proces de leadership mai degrabă absent în companiile cu o cultură defensivă”, a explicat Viorel Panaite, managing partner Human Invest & Blanchard International România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO