Eveniment

Surpriză în transportul public din Galaţi: Oraşul va achiziţiona în premieră 18 tramvaie noi fabricate la Arad

Surpriză în transportul public din Galaţi: Oraşul va...

Autor: Petre Mazilu, Mediafax

10.12.2018, 16:09 254

Oraşul Galaţi va avea tramvaie noi realizate la fabrica din Arad. În total, Primăria va cumpăra 18 tramvaie, în valoare de peste o sută de milioane de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Anunţul privind desemnarea câştigătorului licitaţiei pentru achiziţionarea de tramvaie noi a fost făcut luni de reprezentanţii Primăriei Galaţi.

Noile tramvaie vor ajunge pe traseele din Galaţi în următorii doi ani.

„Primăria municipiului Galaţi anunţă că oferta declarată câştigătoare a acordului – cadru având ca obiect achiziţia a 18 tramvaie noi este cea depusă de ofertantul SC Astra Vagoane Călători SA. Preţul total al ofertei este de 100.530.000 lei fără T.V.A. pentru 18 tramvaie noi, respectiv 5.585.000 de lei/bucată (preţ unitar) x 18 bucăţi (cantitatea maximă aferentă acordului – cadru). Durata acordului – cadru este de 24 de luni”, a anunţat Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Conform datelor furnizate de Primărie, noile tramvaie vor avea capacitatea minimă de 100 de pasageri, dintre care minim 30 pe scaune, un consum de energie scăzut, sisteme de siguranţă care să nu permită plecarea din staţii cu uşile deschise şi echipamente pentru comanda automată a schimbării macazelor. Tramvaiele construite la Arad vor avea şi podea joasă cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, precum şi de un sistem pentru anunţuri vocale exterioare pentru persoanele cu deficienţe de vedere, instalaţie de aer condiţionat pentru pasageri şi vatman, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio – video, instalaţie pentru sistemul de ticketing, sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât şi în exterior.

Cu ocazia anunţului privitor la tramvaiele noi, primarul Ionuţ Pucheanu a anunţat că intenţionează să organizeze o licitaţie pentru cumpărarea unor autobuze electrice.

„Este pentru prima dată când Primăria municipiului Galaţi achiziţionează tramvaie noi, dotate la standarde europene. După cumpărarea celor 17 troleibuze noi şi achiziţia sistemului de ticketing, acesta este cel de-al treilea contract pe care îl încheiem pentru modernizarea transportului public în comun şi creşterea calităţii serviciilor oferite cetăţenilor. În plus, urmează să scoatem la licitaţie şi achiziţia celor 50 de autobuze noi electrice hibrid”, a declarat presei, Ionuţ Pucheanu.

Tramvaiele fabricate la Arad vor avea o durată de serviciu de 30 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO