Eveniment

Sute de taximetrişti protestează în Piaţa Constituţiei şi Piaţa Victoriei, cerând modificări legislative în privinţa transportului în regim de taxi şi cel alternativ

Sute de taximetrişti protestează în Piaţa...
07.02.2024, 10:54 211

Miercuri, peste 500 de taximetrişti participă la un protest în Piaţa Constituţiei şi Piaţa Victoriei, cerând modificări legislative în privinţa transportului în regim de taxi şi alternative. 

„Presupunem că vor fi între 500 şi 800 de taxiuri în Piaţa Constituţiei. La ora 12:30 mergem din nou la Guvern, unde vom avea o nouă rundă de discuţii despre reglementarea transportului alternativ şi a modificării Legii 38 privind transportul de persoane în regim de taxi şi închiriere. Totodată, vom solicita creşterea vechimii autoturismelor taxi, de la 10 la 15 ani, deoarece operatorii de transport nu-şi mai pot cumpăra alte maşini noi, venind după o criză economică. Dacă nu vor fi făcute modificările legislative, nu avem altă variantă decât să rămânem în stradă pe termen nelimitat. Pe lângă modificările pe care le cer transportatorii la serviciile de transport, cea mai mare problemă a taximetriştilor şi a operatorilor de transport în general este cea de număr. Acolo sunt nelimitate şi vreau să vă spun că sunt câtă fază şi câtă iarbă. Nu există niciun control, e ceva ireal. ", a susţinut Radu Viorel.
", a declarat preşedintele Asociaţiei Pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI), Radu Viorel, potrivit Agerpres.

- continuă - 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO