Eveniment

Târgurile de Crăciun din Europa nu mai sunt vedetele din această perioadă pentru vacanţele de tip city-break

Târgurile de Crăciun din Europa nu mai sunt vedetele...

Autor: Miruna Diaconu

24.11.2021, 00:07 282

Târgurile de Crăciun din marile oraşe ale Europei nu mai sunt vedetele din această perioadă pentru va­can­ţele de tip city-break. În alţi ani, târgurile de Crăciun din Europa erau cele mai căutate destinaţii din pe­rioada noiembrie – decembrie, însă anul acesta, restricţiile din Europa îi sperie pe turişti, iar agenţiile de turism locale nu au foarte multe cereri pentru astfel de evenimente.

Unul dintre cele mai populare târguri de Crăciun din Europa se organiza la Viena, însă anul acesta, eveni­men­tul, început pe 12 noiembrie, va lua o pauză până pe 13 de­cembrie, ca urmare a restricţiilor impuse de către auto­ri­tăţile austriece. Cancelarul Austriei Alexander Schallen­berg a anunţat săptămâna trecută  impunerea unei carantine totale atât pentru nevaccinaţi, cât şi pentru vaccinaţi, începând de luni, 22 noiembrie, în Austria.

Agenţiile locale de turism au pachete de vacanţă de tip circuit către Viena, însă în situaţia dată vor fi nevoite să scoată Viena de pe listă. Cu toate acestea, impactul real al acestor măsuri nu poate fi măsurat încă având în vedere că mulţi români mergeau în Austria individual, făcând rezervări direct pe site-urile hotelurilor şi alegeau să meargă chiar şi cu maşina proprie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro