Eveniment

Taxă specială pentru promovarea turismului la Cluj-Napoca: Cât va trebui turiştii să plătească de la 1 ianuarie 2019 pentru a vizita oraşul

Taxă specială pentru promovarea turismului la...

Autor: Vasile Magradean, Mediafax

19.12.2018, 15:17 706

Turiştii care vor vizita municipiul Cluj-Napoca vor trebui să achite, de la 1 ianuarie 2019, o taxă nouă, specială, pentru promovarea turismului, de 1% din tariful net de cazare pe noapte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că taxa specială pentru promovarea turismului se va încasa la unităţile hoteliere şi se va vira bugetului local.

”Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat în şedinţa de miercuri introducerea unei taxe speciale pentru promovarea turismului, aceasta urmând să fie plătită de orice turist care va vizita oraşul anul viitor. Noua taxă reprezintă 1% din tariful net încasat pe noapte şi va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019. Va fi plătită de turist la unitatea hotelieră clasificată unde se cazează, după care se va vira bugetului local. Dacă, de exemplu, la un hotel tariful este de 100 de euro pe noapte, turistul va achita, suplimentar, 1% din acest tarif, în lei, la cursul zilei, deci 4,6 lei”, au spus sursele citate.

Potrivit acestora, taxa specială va fi folosită exclusiv pentru promovarea obiectivelor turistice din Cluj-Napoca şi a destinaţiei turistice Cluj-Napoca, în vederea creşterii numărului de turişti, creşterea calităţii serviciilor turistice, susţinerea proiectelor turistice inovative în vederea dezvoltării smart turismului, susţinerea sistemului online de promovare turistică, consolidarea brandului turistic al municipiului.

Pe primele zece luni din acest an, Cluj-Napoca a fost vizitat de peste 400.000 de turişti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO