Eveniment

Terenul din Pipera al lui Becali, la a patra strigare. ANAF încearcă să vândă la jumătate de preţ, după trei licitaţii eşuate

ANAF încearcă să vândă la jumătate de preţ terenul lui Becali din Pipera, după trei licitaţii eşuate

Autor: Marius Radu - Mediafax

03.08.2011, 16:37 962

Fiscul nu a găsit cumpărători pentru un teren de 1,25 hectaredin zona Pipera-Tunari preluat de la Gigi Becali şi pus subsechestru pentru neplata TVA la tranzacţiile imobiliare derulate deomul de afaceri, astfel că a redus preţul la 2,8 milioane euro,jumătate faţă de suma pretinsă iniţial.

La această sumă, preţul pe metru pătrat al terenului este de 224euro, de două ori mai mic faţă de cel la care a fost evaluatiniţial. La primele două licitaţii, ANAF a cerut un preţ de 23,5milioane lei (5,6 milioane euro) pentru cele 1,25 hectare deteren.

Becali a vândut la finele anului trecut tot în zona Pipera unteren de circa 2 hectare pentru 10 milioane de euro, rezultând unpreţ de 500 euro pe metru pătrat.

Directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor PubliceIlfov, Marinel Rizea, a declarat miercuri pentru MEDIAFAX că Becalidatorează în prezent ANAF suma de 9,7 milioane de lei, reprezentândmajorări şi penalităţi de întârziere pentru neplata TVA latranzacţii imobiliare încheiate în perioada 2005-2009.

În decembrie 2009, ANAF a stabilit că omul de afaceri datoreazăbugetului de stat 6,3 milioane de lei pentru neplata TVA, însă întimp majorările şi penalităţiile de întârzierile au dus soldul laaproape 16 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO