Eveniment

Timişoara: Participanţi la protest au aruncat cu ouă în oameni care asistau la un spectacol de operă

Timişoara: Participanţi la protest au aruncat cu ouă...

Autor: Liliana Iedu

04.11.2015, 22:08 282

Miercuri seară, în paralel cu protestul din Piaţa Victoriei, are loc spectacolul de operă ”Bărbierul din Sevilla”. În pauza spectacolului, oamenii care au ieşit în balconul Operei din Timişoara au fost loviţi cu ouă de către unii dintre protestatari.

În aceste condiţii, a fost luată decizia ca la finalul spectacolului oamenii să iasă pe uşile laterale, uşa principală a Operei, în faţa căreia are loc mitingul, fiind blocată.

Toate cele 700 de locuri de la Operă sunt ocupate aproape în totalitate.

La ora transmiterii acestei ştiri, platoul din faţa Operei din Timişoara, a cărui capacitate este de 4.000-5.000 de persoane, este aproape plin.

Aproximativ două mii de persoane s-au adunat, iniţial, în Piaţa Victoriei, fostă Piaţa Operei, din Timişoara, scandând lozinci antiguvernamentale şi purtând pancarte pe care scrie "32 de îngeri ne-au dat nouă aripi", "Hei, ce faci, Dottore?", "Nu doar demisii vrem, ci şi schimbare", "Demonstrăm, ne implicăm, perseverăm".

Pe clădirea Operei din Timişoara, la balcon, a fost aşezat un steag tricolor foarte mare, pe care scrie: "Bunicii la război, părinţii la Revoluţie, acum este rândul nostru".

În Bucureşti şi mai multe oraşe din ţară au loc manifestări similare, aceste acţiuni având loc după ce, marţi seară, peste 25.000 de oameni au mărşăluit prin Capitală cerând demisiile premierului Victor Ponta, ministrului de Interne, Gabriel Oprea, şi primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Urmare a acestor ample proteste, premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că îşi depune mandatul şi că speră că demisia Guvernului său satisface cerinţele oamenilor care au fost în stradă. Ulterior, şi-a anunţat demisia din funcţia de primar al sectorului 4 al Capitalei şi Cristian Popescu Piedone.

În incendiul din Clubul Colectiv, 32 de oameni au murit, iar alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO