ANALIZĂ

Topul celor mai productive sectoare din economie: rafinăriile au o productivitate de 20 de ori mai mare decât în toată economia

12 mar 2018 Autor: Sorin Pâslaru

În topul celor mai productive sectoare din economie au fost în 2016 obţinerea produselor din prelucrarea ţiţeiului, adică rafinăriile, comerţul cu ridicata, producţia şi furnizarea de energie electrică şi internet, cu peste un milion de lei (peste 200.000 de euro) pe an productivitate, arată a treia ediţie a studiului „Capitalul Privat Românesc”, publicat de Ziarul Financiar împreună cu PIAROM – Patronatul Investitorilor Autohtoni din România.

Cel mai productiv sector din economia românească, măsurat ca raport cifră de afaceri/angajat/an, este sectorul fabricării produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului, adică rafinăriile, cu o medie de 6,1 milioane de lei/angajat/an.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.03.2018

 
Cuvinte cheie:
ANALIZĂ
, sectoare
, produtcive
, au o productivitate de 20 de ori mai mare decât în toată economia
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide