Eveniment

Topul ţărilor unde se moare de foame. Vezi cum stă România

Topul ţărilor unde se moare de foame. Vezi cum stă România

Foto: AFP

Autor: Gabriel Razi

05.12.2011, 13:15 3871

Republica Democratică Congo, Burundi, Eritrea, Chad, Etiopia sau Haiti sunt ţările care se plasează în vârful topului ţărilor care au cele mai mari probleme legate de hrană, potrivit datelor Indicelui Mondial al Foametei (International Hunger Index) întocmit de Institutul Internaţional pentru Cercetarea Politicilor Alimentare (IFPRI).

România nu se numără între primele 80 de ţări unde populaţia suferă din cauza foametei însă este luată în calcul înregistrând un scor sub 5. Spre comparaţie primele ţări din top au scoruri şi de opt ori mai mari. Ţările industrializate (Europa de Vest şi America de Nord) nu sunt luate în calcul în acest top.

Topul, care este calculat în fiecare an, stabileşte un punctaj pentru fiecare ţară pe baza unui set de indicatori. Printre aceşti indicatori se numără proporţia populaţiei care suferă din cauza lipsei hranei, proporţia copiilor sub cinci ani care au sub greutatea normală sau mortalitatea pentru copii sub cinci ani.

Topul foametei
Ţara
Scor
Republica Democratică Congo
39
Burundi
37.9
Eritrea
33.9
Chad
30.6
Etiopia
30.6
Haiti
28.2
Timor
27.1
Republica Centrafricană
27
Comoros
26.2
Yemen
25.4
Sierra Leone
25.2
Sursa: IFPRI

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO