Transgaz intră in cursa pentru privatizarea operatorului elen de gaze DESFA

19 feb 2018 Autor: Dorin Oancea

Operatorul sistemului de transport al gazelor Transgaz a depus, ca parte a unui consorţiu condus de compania spaniolă Reganosa, o ofertă angajantă pentru privatizarea transportatorului elen de gaze DESFA.

Fondul pentru Dezvoltarea Activelor din Republica Elenă a anunţat că a primit două oferte angajante pentru achiziţia unei participaţii de 66% din DESFA, din care 31% sunt acţiunile deţinute de Fondul pentru Dezvoltarea Activelor din Republica Elenă şi 35% acţiuni deţinută de Hellenic Petroleum.

Ofertele au fost depuse de consorţiul compus din SNAM S.p.A., Enagas Internacional S.L.U. şi Fluxys S.A., precum şi de consorţiul compus din Regasificadora del Noroeste S.A., Reganosa Asset Investments S.L.U., S.N.T.G.N. Transgaz S.A. şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

„Procesul de evaluare va începe imediat şi se va desfăşura în conformitate cu termenii specificaţi în scrisoarea privind procedura de licitaţie”, a precizat Fondul pentru Dezvoltarea Activelor din Republica Elenă.

 

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
TRANSGAZ
, DESFA
, PRIVATIZARE
, grecia
, gaze
, cursa
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide