Eveniment

Ucraina nu este dispusă să renunţe la niciun teritoriu

Războiul din Ucraina

Ucraina nu este dispusă să renunţe la niciun teritoriu

Autor: Ramona Cornea

29.03.2022, 00:07 270

Ucraina şi Rusia se pregăteau luni pentru primele discuţii de pace faţă în faţă în mai bine de două săptămâni, Kievul insistând că nu va face concesii cu privire la cedarea teritoriilor pentru că dinamica câmpului de luptă s-a schimbat în favoarea sa. În teritoriu nu a fost niciun moment de răgaz pentru civilii din oraşele asediate, scrie Reuters.

Bombardamentele s-au intensificat în suburbiile Kievului, iar ministrul adjunct al apărării din Ucraina a declarat că forţele ruse încearcă să stabilească un „coridor“ în jurul capitalei ucrainene pentru a bloca rutele de aprovizionare.

Primarul oraşului-port ucrainean Mariupol a declarat luni că oraşul său se află „în mâinile ocupanţilor“ după un asediu de o săptămână de către forţele ruse care au distrus oraşul.

Războiul Rusiei a costat Ucraina până acum 564,9 mi­liarde de dolari, costuri care se văd în daunele aduse infrastructurii, pierderea creşterii economice şi alţi factori, potrivit ministrului economiei din Ucraina, citat de BBC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO