• Leu / EUR4.9472
  • Leu / GBP5.8254
  • Leu / USD4.6322
Eveniment

Ultimul „experiment” YouTube: Platforma testează un algoritm prin care videoclipurile apar în preferinţele utilizatorilor

Ultimul „experiment” YouTube: Platforma testează un algoritm prin care videoclipurile apar în preferinţele utilizatorilor

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

28.05.2018, 17:26 181

Câteva dintre cele mai populare persoane de pe Youtube au criticat website-ul că „experimentează” modul în care videoclipurile lor sunt livrate fanilor, relatează BBC.

Fără să facă vreun anunţ în prealabil, YouTube a început să testeze un algoritm prin care a modificat ordinea apariţiei videoclipurilor în tabloul preferinţelor utilizatorilor.

Schimbările au ieşit la iveală în momentul unii utilizatori s-au plâns de acest lucru pe reţelele de socializare, iar una dintre vedetele YouTube a spus că a fost cea mai proastă decizie pe care site-ul a luat-o de ani de zile, însă YouTube şi-a apărat „experimentul”.

Îniţial, subscribtion feed de pe YouTube a însemnat o listă cronologică de videoclipuri de la toate canalele la care care o persoană a decis se „aboneze”. Sistemul permite oamenilor să-şi construiască un feed personalizat.

Ultimul „experiment” YouTube - despre care s-a spus că a apărut pentru un „număr restrâns” de utilizatori - a modificat ordinea videoclipurilor din feed. În loc să afişeze cele mai recente videoclipuri în partea de sus, YouTube a spus că prin modificări le arătă oamenilor „videoclipurile pe care doresc să le vizioneze”.

Marques Brownlee, vlogger pe tehnologie - care are peste şase milioane de abonaţi - a declarat că videoclipurile cu prioritate „pe care ei cred că am vrea să le vedem” a fost o „mişcare de business”, adăugând că „este o căsuţă de abonament la care utilizatorii au decis sa se aboneze şi vor sa vadă toate postările, iar daca nu, se vor dezabona”.

YouTube a precizat că experimentul a implicat un „număr mic” de oameni, subliniind faptul că feed-ul „personalizat” a fost opţional şi că nu intenţiona să elimine feedul cronologic.

Cu toate acestea, YouTube a declarat pentru BBC că persoanele care au feed-ul „personalizat” vizionau videoclipuri mai mult timp.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9472
Diferență: -0,0101
Ieri: 4.9477
Azi: 4.6322
Diferență: -0,8625
Ieri: 4.6725
Azi: 5.8254
Diferență: -0,1217
Ieri: 5.8325
Azi: 4.7915
Diferență: -0,2768
Ieri: 4.8048