Eveniment

Un autocar românesc s-a prăbuşit într-un canal de zece metri în Ungaria. MAI: Dintre cei 22 de pasageri răniţi, 3 sunt români

Un autocar românesc s-a prăbuşit într-un canal de...

Autor: Ion Gaidau

08.02.2014, 09:22 453

"Potrivit datelor transmise recent la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă de echipa consulară aflată în Ungaria şi a verificărilor efectuate asupra cetăţeniei persoanelor implicate în accident, rezultă că, din cei 22 răniţi, doar trei au cetăţenia română", anunţă MAI.

Dintre cele trei persoane de cetăţenie română, două sunt adulte, iar una minoră, adaugă comunicatul MAI.

Cel puţin 22 de persoane au fost rănite la bordul unui autocar înmatriculat în România, care a ieşit de pe autostrada M6 în apropiere de Mohacs, în sudul Ungariei, vineri seara, a anunţat un purtător de cuvânt al autorităţii pentru gestionarea dezastrelor, citat de MTI.

Autocarul efectua o cursă specială.

Anett Kasza a declarat că la bordul vehiculului se aflau atât adulţi, cât şi copii. Trei persoane au fost rănite grav, iar 19 au răni uşoare. Toţi răniţii au fost spitalizaţi.

Într-un alt comunicat, MAI a anunţat că, "printr-o decizie comună a Ministerului Afacerilor Interne şi a Ministerului Sănătăţii, s-a dispus trimiterea de urgenţă în Ungaria a unei echipe medicale formate din doi medici şi un asistent, condusă de către medicul şef SMURD pe Regiunea Vest", iar, "în funcţie de evaluarea completă a situaţiei medicale" a persoanelor rănite, "se va lua hotărârea aducerii acestora în ţară sau continuarea tratamentului de specialitate în" ţara vecină.

De asemenea, "Poliţia Arad a trimis o echipă pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români şi al autorităţilor maghiare care efectuează cercetarea la faţa locului", anunţă MAI.

Pal Gyorfi, purtătorul de cuvânt a serviciului naţional ungar de ambulanţă a declarat că la bordul vehiculului erau 19 adulţi şi trei copii, inclusiv un bebeluş în vârstă de trei luni. Acesta a fost transferat la spital pentru monitorizare. Gyorfi a afirmat că doar patru-cinci persoane au suferit răni mai grave.

Autorităţile au închis tronsonul de autostradă pe care a avut loc accidentul pentru operaţiunile de salvare.

Autocarul a lovit parapetul şi a căzut într-un canal adânc de zece metri de pe marginea drumului, răsturnându-se pe o parte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO