Eveniment

Un nou caz de dopaj în tenis. Polonezul Kamil Majchrzak a fost suspendat provizoriu de către Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului

Un nou caz de dopaj în tenis. Polonezul Kamil Majchrzak...

Autor: Mediafax

09.12.2022, 17:29 38

Polonezul Kamil Majchrzak a fost suspendat provizoriu de către Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) pentru că a picat un test antidoping, jucătorul afirmând că nu a luat cu bună ştiinţă o substanţă interzisă şi că vestea a fost "cel mai mare şoc".

Majchrzak, aflat pe locul 77 în clasamentul mondial ATP, câştigător al turneului Challenger Tour de la Busan (Coreea de Sud) în octombrie şi semifinalist al turneului ATP 250 de la Pune (India) la începutul acestui an, nu a oferit mai multe detalii despre substanţa interzisă.

ITIA a precizat vineri că Majchrzak a furnizat mostre de la turneele de la Sofia, în septembrie, şi din Japonia şi Seul, în octombrie, în care s-a constatat că au fost găsite trei substanţe interzise (SARM S-22, LGD-4033 şi PPARδ).

"Am nişte veşti incredibil de triste şi dificile de împărtăşit cu toată lumea. Am fost depistat pozitiv la controalele antidoping în lunile octombrie şi noiembrie 2022", a scris Majchrzak într-o postare pe Instagram, joi.

"În primul rând, nu am luat niciodată, niciodată, cu bună ştiinţă, nicio substanţă interzisă. În acest moment nu am nicio idee despre ce s-a întâmplat şi acesta este cel mai mare şoc.

"Am început cea mai dificilă luptă din viaţa mea - lupta pentru a-mi dovedi nevinovăţia şi pentru a mă întoarce în sportul pe care îl iubesc".

ITIA a precizat că jucătorul poate solicita ca probele sale B să fie analizate pentru a vedea dacă acestea confirmă rezultatele probei A.

"În timp ce este suspendat provizoriu, el nu are dreptul de a concura sau de a participa la niciun eveniment de tenis organizat de organismele de conducere ale acestui sport", a precizat ITIA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO