Eveniment

Un precedent juridic periculos la Navodari

14.05.2003, 00:00 19

Un referent de la Primaria Navodari, cercetat pentru trafic de influenta, a fost eliberat din arest, invocandu-se un articol din legea anticoruptie, care precizeaza ca faptele de aceasta natura trebuie judecate de doi judecatori si nu de unul singur cum se intampla anterior.
Acest caz se poate constitui intr-un precedent, care ar putea fi invocat si in alte situatii, ca de exemplu Gheorghe Medintu, fostul vicepresedinte al PSD Arad si Fanel Pavalache, fostul consilier guvernamental, ambii acuzati de dare de mita si trafic de influenta. Avocatii celor doi au cerut eliberarea lor invocand faptul ca li s-a prelungit mandatul de arestare preventiva de un complet de judecata din care facea parte un singur judecator si nu doi cum precizeaza legea anticoruptie. Ieri insa, procurorii PNA au dispus emiterea unui nou mandat de arestare pe numele lui Medintu, pentru dare de mita si inselaciune. Insa atat Pavalache cat si Medintu au ramas in arest. Mai departe de Bucuresti, insa, la Navodari, legea anticoruptie a fost aplicata. Eliberarea din arest a referentului Elena Dragomirescu a fost posibila dupa ce un complet al Curtii de Apel Constanta  a decis ca masura mentinuta de Tribunalul Constanta, de prelungire a mandatului de arestare preventiva este ilegala, relateaza Mediafax. Instanta a trimis dosarul inapoi la tribunal pentru constituirea legala a completului de judecata. In consecinta, Dragomirescu, acuzata ca a primit 4000 de dolari de la sapte persoane pentru a le facilita concesionarea unor terenuri, va fi judecata in stare de libertate.
mirela.luca@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO