Eveniment

Un service auto de 180.000 de euro cu bani de la UE

26.10.2009, 00:00 7036

Alba Auto Service, un service auto din Alba-Iulia cu o cifra deafaceri de aproape 50.000 de euro in 2008, a obtinut finantareeuropeana pentru proiectul "Construire si utilare hala serviceauto" in valoare de 741.241 lei (176.500 euro).

Banii vor fi folositi pentru constructia unei hale si achizitiautilajelor necesare pentru un service auto. Perioada deimplementare a proiectului este martie 2009 - martie 2010. Firma vaavea dupa implementarea proiectului un service auto cu cinciposturi de lucru (spatiu pentru cinci masini).

"Vrem sa avem un spatiu mai mare, sa oferim o calitate mai bunaa serviciilor, la un nivel cat mai ridicat. Acum avem un servicemai mic, dar nu ne putem plange. Clienti sunt", spune Dad Daniel,reprezentantul firmei.

Alba Auto Service are in prezent un service auto cu doua posturide lucru (spatiu pentru doua masini).

Aproximativ jumatate din valoarea totala a proiectului estefinantata de firma printr-un credit bancar.

"Acum suntem pe ultima suta de metri cu obtinerea finantarii dela banca, asteptam raspunsul de la Fondul de Garantare. A fostdestul de dificil in perioada asta cu obtinerea unui credit", spuneDad.

In afara de cofinantarea de la banca, reprezentantul firmeispune ca nu a intampinat alte mari probleme.

"Nu ne-am confruntat cu probleme mari. Birocratia de la noi itimai pune piedici, dar e normal. Nu poti obtine oricum si orice",spune Dad.

Alba Auto Service a depus proiectul in iulie 2008 si a primitaprobarea in decembrie 2008. Cererea de finantare a fost semnata inmartie 2009. Pregatirile pentru realizarea planului de investitieau inceput inca din 2007, potrivit reprezentantului service-uluiauto. In tot acest timp, firma a fost asistata de o firma deconsultanta. "Nu se poate face asa ceva fara consultanta de la ofirma specializata. Nici vorba". Valoarea totala a comisioanelorplatite firmei de consultanta se ridica la aproximativ 5.000 deeuro, dintre care 2.500 sunt cheltuieli eligibile, iar incaaproximativ 1.000 de euro reprezinta taxa pe valoare adaugata,explica Dad. "Noi platim din buzunarul nostru in jur de 1.500 deeuro. Apreciez ca nu este deloc mult".

In prezent, firma are trei angajati, iar prin implementareaproiectului, firma va crea trei sau chiar patru noi locuri demunca.

Cine ia banii:

Compania: Alba Auto Service, judetul Alba

Obiect de activitate: service auto

Proiectul: "Construire si utilare hala service auto"

Valoarea totala a proiectului: 176.500 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 88.250 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 50.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO