Eveniment

Universitatea din Bucureşti găzduieşte peste 300 de studenţi şi profesori din Ucraina în căminele sale. În Căminul Fundeni sunt peste 60 de studenţi care au fugit de război

Universitatea din Bucureşti găzduieşte peste 300 de...

Autor: Răzvan Botea

01.03.2022, 23:12 180

Universitatea din Bucureşti a alocat peste 300 de locuri de cazare pentru oamenii care fug de războiul din Ucraina. Majoritatea dintre cei cazaţi în primă fază sunt studenţi şi profesori din mai multe ţări – Nigeria, Egipt, India – care vor folosi România ca zonă de tranzit pentru a pleca acasă.

„La căminul Fundeni, unde erau anunţate ca disponibile 17 locuri, în loc de 17 studenţi indieni şoferul autobuzului i-a lăsat de dimineaţă pe toţi cei 47 de studenţi (din diverse ţări) pe care îi avea în autobuz. Au fost primiţi cu toţii în cămin. Spre lauda lor, studenţii români din căminul Fundeni s-au mutat câte 3 în camere de 2 şi au disponibilizat camere pentru toţi studenţii străini neanunţaţi”, a spus rectorul Universităţii din Bucureşti, Marian Preda.

De la declaraţia rectorului, au mai ajuns şi alţi studenţi refugiaţi cărora nu li s-a refuzat şederea, iar în acest sens administraţia căminului a transformat în camere de locuit sala de lectură sau alte spaţii administrative.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO