Eveniment

Unul dintre cei mai mari miliardari austrieci a pierdut tot: Rene Benko, fondator al imperiului imobiliar Signa, cu o avere de 5,5 mld. euro, a declarat insolvenţă personală

Unul dintre cei mai mari miliardari austrieci a pierdut...

Autor: Ştefan Stan

07.03.2024, 20:49 144467

Investitorul austriac Rene Benko, fondator al grupului imobiliar şi de retail Signa şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din Austria, şi-a cerut insolvenţa, a confirmat joi un purtător de cuvânt al tribunalului regional din Innsbruck, scrie DW. 

Măsura vine după ce procurorul general austriac a depus o petiţie pentru insolvenţă împotriva mogulului de 46 de ani la sfârşitul lunii ianuarie, acuzându-l pe Benko că nu a plătit taxele promise legate de insolvenţa holdingului Signa Group.

Purtătorul de cuvânt al instanţei a subliniat că nu este vorba de o cerere de insolvenţă privată, ci de insolvenţă în calitate de proprietar de afacere.

Cu toate acestea, după cum relatează cotidianul austriac Der Standard, Benko este răspunzător personal cu averea sa privată, estimată în 2023 la aproximativ 5,5 miliarde de euro (aproximativ 6 miliarde de dolari).

Signa Holding a lui Benko a intrat în faliment în noiembrie 2013, invocând creşterea costurilor de construcţie, creşterea ratelor dobânzilor şi diverse probleme create de el însuşi.

În decembrie, Forbes l-a eliminat de pe lista miliardarilor internaţionali, având în vedere problemele tot mai mari ale Signa.

Benko şi-a început cariera în afaceri în adolescenţă, când transforma mansarde în oraşul său natal, Innsbruck. O ascensiune de basm l-a făcut să devină un magnat al proprietăţilor cu zgârie-nori, centre comerciale şi alte clădiri în locaţii de primă mână.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO