Eveniment

Urmează conferinţa ”Acceleraţie sau frână? Pe ce pedală va apăsa industria auto în perioada următoare?”, organizată de KPMG în România în parteneriat cu Ziarul Financiar

Urmează conferinţa ”Acceleraţie sau frână? Pe ce...

Autor: Ramona Cornea

08.05.2023, 19:24 128
KPMG în România organizează conferinţa ”Acceleraţie sau frână? Pe ce pedală va apăsa industria auto în perioada următoare?”, în parteneriat cu Ziarul Financiar, pe 9 mai, de la ora 10.00. Evenimentul va fi transmis de pe site-ul Ziarului Financiar şi va pune în dezbatere principalele tendinţe, oportunităţi şi provocări ale momentului pentru industria auto. 
 
Anul 2022 a fost unul de producţie record pentru sectorul auto, cu peste 500.000 de automobile fabricate în România, cea mai ridicată cifră din istorie, ce a plasat ţara noastră pe locul şase în Europa, la distanţă, însă, de Cehia sau Slovacia. 
 
Contribuţia industriei la Produsul Intern Brut este una foarte importantă, evoluţia sectorului auto are un impact semnificativ asupra economiei. Creşterea preţurilor la energie, inflaţia, gestionarea dificultăţilor cu materia primă şi lanţurile de aprovizionare, tensiunile geopolitice au pus o presiune suplimentară asupra producătorilor şi furnizorilor de componente, oferindu-le, în acelaşi timp, şi oportunităţi. 
 
În plus, pe măsură ce urgenţa combaterii schimbărilor climatice devine din ce în ce mai vizibilă, industria auto trebuie să gândească modul durabil în care poate continua să satisfacă o cerere în creştere de vehicule, dar protejând viitorul planetei. 
 
Evenimentul KPMG şi ZF se îi va avea drept invitaţi, printre alţii, pe ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Marcel Boloş, pe liderii celor doi producători auto – Dacia Renault şi Ford Otosan, pe reprezentanţii producătorilor de componente (Bosch), reprezentanţi ai Porsche Finance Group. Ei, alături de experţii KPMG în România, vor dezbate principalele tendinţe, oportunităţi şi provocări ale momentului pentru industria auto şi vor contura evoluţia sectorului pe termen scurt şi lung.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO