Eveniment

Urmează conferinţa ZF Agribusiness ’19. Anul 2018 a fost cel mai bogat pentru agricultura românească. Ce urmează? Valoarea producţiei agricole din România s-a dublat faţă de 2007, însă jucătorii spun că mai este mult loc de creştere pentru agricultura românească

Urmează conferinţa ZF Agribusiness ’19. Anul 2018 a fost cel mai bogat pentru agricultura românească. Ce urmează? Valoarea producţiei agricole din România s-a dublat faţă de 2007, însă jucătorii spun că mai este mult loc de creştere pentru agricultura românească

Autor: Mădălina Panaete

25.10.2019, 07:10 268
Anul 2018 a fost cel mai bun sectorul agricol local, valoarea producţiei agricole depăşind pentru prima dată în istorie 86 de miliarde de dolari, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS) şi Ministerul Agriculturii.

Producţiile de grâu, de porumb, orz, floarea soarelui au fost pe o pantă ascen­dentă în ultimii ani, inclusiv în acest an, şi, deşi investiţiile în infrastructura de irigaţii au crescut, producţia de cereale se bazează încă pe vreme. Şi nu este cazul doar cerealelor, ci şi sectorului de fructe şi legume.

ZF vă invită marţi, 29 octombrie, la conferinţa ZF Agribusiness: Cum poate agricultura să devină motorul principal al economiei?. ZF va aduce laolaltă fermieri, manageri din sectorul agricol, cooperative, bancheri, analişti şi avocaţi pentru a discuta despre starea sectorului agricol din România şi despre perspectivele de dezvoltare.

Printre speakerii prezenţi la eveniment se va afla şi Lucian Buzdugan, director general al Agricost, cea mai mare fermă de cereale şi oleaginoase din România după suprafaţa cultivată, aflată în Insula Mare a Brăilei. Compania a fost fost preluată de grupul Al Dahra din Emiratele Arabe Unite, un gigant cu afaceri de 1 mld. dolari anual, care a anunţat investiţii importante în businessul din România. De asemenea, în cadrul conferinţei vor mai participa şi Zeno Căprariu, partener Audit & Assurance, Deloitte Romania, Cristian Popescu, partener, Casa de Avocatură Popovici, Niţu, Stoica & Asociaţii, Ionel Mugur, director executiv & business development manager în cadrul Norofert Group, Cristina Andreea Totu, director al sucursalei Ilfov, CEC Bank, Adrian Pintea, director general al APIA şi Octavian Petrescu, director comercial în cadrul Rodbun.

Ei vor discuta despre cum putem creşte valoarea adăugată din agricultură şi industria alimentară, cum poate deveni România un exportator net de produse agroalimentare, dar şi despre modalităţi de creştere a exporturilor către pieţe non-UE şi mportanţa sistemului de irigaţii în agricultura .

De asemenea, în cadrul evenimentului vor mai fi prezenţi Adrian Chesnoiu, preşedinte AFIR, Ionuţ Lungoci, director executiv, Cooperativa Dobrogea Sud, Bogdan Iliescu, sales manager, divizia MAN Rulate, MHS Truck &Bus şi Adrian Izvoranu, preşedinte, Casa de Comerţ Unirea. Ei vor discuta despre importanţa asocierii, despre barierele pe care le întâmpină producătorii români atunci când vor să-şi listeze produsele în magazine, dar şi cele mai noi tehnologii în transportul de produse agroalimentare şi vehicule utilitare. Printre invitaţii care vor dezbate tema valorificării produselor româneşti se află şi Andrei Pascu, acţionar, Rodagria şi Ioan Opriţă, director general, Cooperativa Someş Arieş.

Printre speakerii prezenţi la eveniment se va afla şi Lucian Buzdugan, director general al Agricost, cea mai mare fermă de cereale şi oleaginoase din România după suprafaţa cultivată, aflată în Insula Mare a Brăilei.

 
Comedymall VOT IN PANDEMIE
AFACERI DE LA ZERO