Eveniment

Utilaje pentru prefabricate din beton cu 150.000 € de la UE

Utilaje pentru prefabricate din beton cu 150.000 € de la UE
04.12.2009, 00:00 1753

Producatorul de prefabricate din beton Bet Conf din Targu-Neamtcare anul trecut a inregistrat o cifra de afaceri de 55.901 de eurova amenaja o hala de productie de 500 de metri patrati si vaachizitiona zece utilaje pentru a-si diversifica productia,investitie pentru care urmeaza sa primeasca peste 651.000 de lei(circa 151.300 de euro la un curs de 4,3 lei).

Implementarea proiectului se va face in doua etape pe parcursulunui an. "In iulie am semnat contractul si am inceput lucrarile deamenajare a halei de productie pe care o detinem. Vrem sa crestemproductivitatea si sa realizam produse noi, de calitate pentru caavem cereri pe care nu le putem onora din lipsa utilajelor", spuneViorel Marian, administratorul Bet Conf, companie care activeaza pepiata din 1994.

Printre produsele pe care firma le realizeaza in prezent senumara stalpi si placi din beton armat, boltari pentru zidarie,fantani arteziene, ghivece pentru flori, borduri, placaje dinbeton, dale din beton pentru trotuare, tuburi din beton.

Proiectul "Investitii in domeniul realizarii de elementeprefabricate din beton pentru canalizari, poduri si podete" are ovaloare totala de circa 1,14 mil. lei (0,26 mil. euro la un curs de4,3 lei) si a fost depus in cadrul Programului Operational Regional(POR), "Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor."

"Cel mai greu a fost sa facem rost de banii pentru primeleinvestitii, pentru ca trebuie sa incepem lucrarile cu fondurilenoastre. Am reusit sa luam un credit pe langa sursele noastreproprii, cu garantii peste garantii, insa important este ca avembanii si putem sustine proiectul", precizeaza Viorel Marin.

Printre cele mai scumpe din cele zece utilaje pe care firma leva achizitiona se numara o ministatie pentru prepararea betoanelor,instalatiile pentru fabricarea tuburilor de beton si a matritelor.Firma are sase angajati in prezent, iar in urma implementariiproiectului va ajunge la 12-13 persoane. "Anul acesta vanzarile aumers bine, astfel incat vom ajunge peste incasarile de anultrecut."

Cine ia banii:

Compania: Bet Conf din Targu-Neamt

Obiect de activitate: productie de prefabricate din beton

Proiectul: "Investitii in domeniul realizarii de elementeprefabricate din beton pentru canalizari, poduri si podete"

Valoarea totala a proiectului: 260.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 151.300 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 55.901 euro

AFACERI DE LA ZERO