Eveniment

Vaccinarea în România, în colaps. Medic de familie: „Comunicarea deficitară a instituţiilor statului contribuie la faptul că lumea nu vrea să se vaccineze“

Vaccinarea în România, în colaps. Medic de familie:...

Autor: Georgiana Mihalache

17.07.2022, 10:55 725

♦ De la 1 iulie, vaccinarea împotriva Covid se face doar la medicii de familie, care spun însă că nu au pacienţi doritori, iar autorităţile nu încurajează imunizarea ♦ Sunt probleme şi la vaccinările din schema pentru copii după ce registrul nou nu a preluat istoricul de vaccinare al copiilor.

Vaccinarea împotriva Covid-19 stagnează, iar medicii de familie spun că nu există cerere pentru imunizare. Doar doi pacienţi au solicitat medicului Rodica Tănăsescu să se vaccineze în ultima lună, de exemplu.

În plus, nici jumătate din totalul de medici de familie nu s-au înscris pe lista de cabinete unde se fac vaccinări împotriva Covid, iar motivele sunt de la lipsa de cerere, până la costuri suplimentare pentru cabinete, cum sunt cele de utilităţi sau de transport. Mai mult, dozele nefolosite din flacoanele deschise pot fi plătite de medic dacă nu foloseşte jumătate din numărul posibil de doze per flacon.

„Eu am vaccinat sute de persoane, dar de o lună nu am mai luat vaccin pentru că nu am amatori şi nu vreau să rămân cu doze ne­folosite. Voi comanda din nou doze când o să am cel puţin 12 amatori. Sunt flacoane multi­doză şi riscul de a rămâne nefolosite este mare. Aş vaccina din nou dacă aş avea pe cine. Problema nu este procedeul, ci că nu vrea lumea să se vaccineze. Ministrul ba spune că e bine să se vaccineze, ba că vaccinul ac­tual nu mai e bun. Problema este comu­nicarea deficitară a instituţiilor statului, contri­buie la faptul că lumea nu vrea să se vaccineze”, spune medicul Rodica Tănăsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO