Eveniment

”Valea plângerii”: Inspectorii antifraudă au oprit 13.852 de camioane şi au confiscat mărfuri de un milion de lei

”Valea plângerii”: Inspectorii antifraudă au oprit...

Autor: Dan Straut, Mediafax

28.08.2018, 11:25 998

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au oprit şi verificat în trafic 13.852 de autovehicule de transport marfă în proximitatea punctelor de trecere a frontierei de stat, confiscând mărfuri de aproape un milion de lei, arată un comunicat transmis marţi de instituţie. 

„După verificarea legalităţii documentelor aferente mărfurilor transportate, inspectorii au identificat mărfuri transportate fără acte legale de provenienţă. Ca urmare a constatării acestor contravenţii, s-au dispus sancţiuni totale de 1,28 milioane de lei, dintre care amenzi în cuantum total de 280.000 de lei, confiscări de mărfuri în valoare de 993.274 de lei şi confiscări de sume totale de 13.235 de lei”, se arată în comunicat.

Potrivit DGAF, în zona Punctului de trecere a frontierei Nădlac II s-au confiscat cele mai multe bunuri pentru transportarea fără acte legale de provenienţă. Bunurile reprezintă articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

„Traficul rutier de marfă din zonele vizate va fi monitorizat permanent de către echipe mixte de control formate din inspectori antifraudă şi inspectori vamali din cadrul ANAF, cu participarea poliţiştilor din cadrul IGPR şi IGPF, conform Ordinului comun MFP-MAI nr. 17446/27.07.2018 privind desfăşurarea unor activităţi de control destinate prevenirii şi combaterii faptelor de fraudă vamală şi evaziune fiscală”, precizează istituţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO