Eveniment

Valul cinci ar putea duce la lockdown şi multe decese. Alexandru Rafila: Lipsa certificatului verde poate însemna măsuri care pot afecta viaţa economică şi socială

Valul cinci ar putea duce la lockdown şi multe decese....

Autor: Andreea Tobias

29.12.2021, 12:00 64

Ministrul Sănătăţii susţine că, în lipsa certificatului verde, pot fi luate „alte măsuri” care pot afecta viaţa economică şi socială. Rafila vorbeşte despre lockdown, închiderea şcolilor şi număr mare de decese.

Rafila spune că important este ca instrumentul certificatului COVID să fie la dispoziţia autorităţilor înainte de atingerea unui număr mare de cazuri.

„Dacă acest certificat este introdus în vârful valului pandemic, eficacitatea este limitată şi din păcate vom fi în situaţia în care alte măsuri ar putea să fie luate, care pot afecta viaţa noastră economică şi socială”, afirmă ministrul.

Întrebat la ce alte măsuri se referă, Rafila a reiterat ideea că o creştere necontrolată a numărului de cazuri poate avea trei consecinţe: lockdown, oprirea activităţii în şcoli şi număr mare de decese.

„De asta trebuie să ne asumăm cu toţii anumite lucruri. Aşa este în viaţă. Efectele unei pandemii trebuie să fie cât mai puţin grave pentru societate”, declară Rafila.

Acesta a spus şi că dacă România ajunge în scenariul 1, în care doar 5% dintre cei infectaţi vor fi spitalizaţi, atunci nu va fi nevoie de lockdown sau va fi nevoie doar pentru o perioadă scurtă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO