Eveniment

A venit Festivalul modificărilor Codului Fiscal: de la locuinţele persoanelor fizice până la Coca-Cola, salariile constructorilor, taxa pe dividende şi taxarea microîntreprinderilor, nimeni nu scapă neafectat. Vezi aici cum te loveşte noul Cod Fiscal

A venit Festivalul modificărilor Codului Fiscal: de la...

Autor: Adelina Mihai

07.07.2022, 00:07 5388

ZF organizează astăzi, de la ora 17:00, videoconferinţa „Vocea mediului de business. Cum va arăta economia după avalanşa de modificări fiscale pregătită de Guvern”, pe tema măsurilor anunţate de guvernanţi. Ministerul de Finanţe a pus luni seară în dezbatere un proiect de ordonanţă de urgenţă de modificare a Codului fiscal, cu impact în multe sectoare de activitate. Noul pachet va aduce încasări de 2,2 miliarde de lei la buget doar anul acesta.

► 8% impozit pe dividende (faţă de 5% în prezent)

► 500.000 de euro – cifra de afaceri pentru o microîntreprindere (faţă de 1 mil. euro, cât e în prezent)

► 10.000 de lei brut/ lună – limita maximă de salarii în construcţii, agricultură şi industria alimentară pentru care se aplică scutirea de impozit (anterior era 30.000 de lei brut)

► 9% TVA pentru restaurante şi hoteluri faţă de 5% în prezent

► 19% TVA pentru sucuri, faţă de 9% în prezent

► 5,5% creştere pentru acciza la tutun în cazul ţigărilor clasice

► 600 de lei – limita de la care se impozitează veniturile obţinute din jocuri de noroc (faţă de cca. 67.000 de lei în prezent)

► 5% TVA pentru achiziţia de locuinţe în valoare de până la 600.000 de lei (faţă de plafonul actual de 700.000 de lei)

► Cel puţin 1 angajat trebuie să aibă o microîntreprindere pentru a menţine impozitul de 1% pe cifra de afaceri

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO