• Leu / EUR4.9221
  • Leu / GBP5.6028
  • Leu / USD4.5466
Eveniment

Veşti bune pentru cei ce vor să înceapă o afacere: Programul Start-up Nation 2020 ar putea fi lansat chiar în primele trei luni ale anului

Veşti bune pentru cei ce vor să înceapă o afacere: Programul Start-up Nation 2020 ar putea fi lansat chiar în primele trei luni ale anului

Autor: Elena Crangasu

31.12.2019, 12:05 16398

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a afirmat, în răspunsul unei interpelări adresate de către deputatul PNL Sorin Bumb, că programul Start-Up Nation ar putea fi lansat în primul trimestru al anului 2020.

„Vă informăm că faptul că preconizăm lansarea programului Start-Up Natrion Romania în primul trimestru al 2020, după parcurgerea tuturor etapelor procedurale”, i-a răspuns ministrul Economiei, Virgil Popescu, liberalului.

Deputatul PNL Sorin Bumb a adresat o interpelare, în luna decembrie, referitoare la noua ediţie a programului de finanţare Start-Up Nation.

„Vă rog să-mi comunicaţi dacă pentru anul 2020 se are în vedere lansarea unei noi ediţii a programului de finanţare nerambursabilă pentru firme Start-Up Natipon, precum şi dacă vor exista modificări importantre faţă de criteriile de până acum de selecţie a proiectelor finanţate”, a scris liberalul.

În replică, Virgil Popescu i-a transmis acestuia că Ministerul se va asigura că demersurile pentru program se vor derula în cele mai bune condiţii.

„Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, prin Direcţia de Antreprenoriat şi Programe pentru IMM acordă ajutoare de minimis în conformitate cu prevederile Legii nr. 364/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii. Vă informăm că vom întreprinde toate demersurile ca Programul Start-Up Nation Romania să se deruleze în cele mai bune condiţii, după aprobarea Legii bugetului de stat şi alocarea creditelor de angajament şi bugetare necesare implementării schemelor de minimis prevăzute în cadrul programelor naţionale”, a explicat acesta.

Totodată, Virgil Popescu a specificat că există un Comitet Consultativ pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii care se ocupă cu identificarea problemelor.

„De asemenea, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri organizează anual, prin Direcţia de Antreprenoriat şi Programe pentru IMM, un Comitet Consultativ pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii. Comitetul este organizat în vederea identificării şi dezbaterii problemelor din sectorul IMM, pentru elaborarea de recomandări necesare dezvoltării sectorului IMM, având rol consultativ în aprobarea programelor şi măsurilor de stimulare a înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii”, a mai spus ministrul.

El a explicat că procedurile de implementare ale acestor programe vor fi postate în dezbatere publică.

„În cadrul acestui Comitet Consultativ, din care fac parte toate organizaţiile guvernamentale şi non-guvernamentale relevante implicate în sprijinirea înfiinţării şi dezvoltării IMM, se propun şi se supun la vot atât procedurile de implementare ale programelor ce urmează a fi implementate, cât şi grilele de punctaj aferente înscrierilor on-line, în funcţie de strategia de dezvoltare a IMM, precum şi a priorităţilor de dezvoltare a economiei. Aceste grile vor fi postate transparent în dezbatere publică anterior întrunirii CCDIMM în aşa fel încât să poată fi analizarte şi centralizate toate propunerile de modificări primite din partea mediului de afaceri”, a conchis minsitrul.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9221
Diferență: 0,3896
Ieri: 4.9030
Azi: 4.5466
Diferență: 1,1795
Ieri: 4.4936
Azi: 5.6028
Diferență: 0,4122
Ieri: 5.5798
Azi: 4.8998
Diferență: 0,1492
Ieri: 4.8925