• Leu / EUR4.9264
  • Leu / GBP5.8439
  • Leu / USD4.8175
Eveniment

Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, vine vineri în România pentru o întâlnire cu preşedintele Iohannis privind continuarea consultărilor la cel mai înalt nivel între liderii aliaţi

Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, vine vineri în România pentru o întâlnire cu preşedintele Iohannis privind continuarea consultărilor la cel mai înalt nivel între liderii aliaţi

Autor: Mediafax

08.03.2022, 19:08 959

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, va ajunge vineri în România şi va avea o întâlnire la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit Adrministraţiei Prezidenţiale, prezenţa vicepreşedintelui Kamala Harris în România reconfirmă soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral şi angajamentul ferm al Statelor Unite de a susţine securitatea României şi a aliaţilor NATO de pe Flancul Estic şi reflectă aprecierea Administraţiei americane pentru modul în care România a abordat şi s-a implicat în contextul ameninţărilor actuale de securitate generate de agresiunea ilegală a Federaţiei Ruse, precum şi în gestionarea fluxurilor de refugiaţi de la graniţe şi acordarea de asistenţă umanitară.

Întrevederea preşedintelui României cu vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii vine în continuarea consultărilor la cel mai înalt nivel între liderii aliaţi din 11, 18 şi 28 februarie, la care a participat Klaus Iohannis şi care au avut loc la iniţiativa Preşedintelui Statelor Unite, Joseph R. Biden.

Preşedintele Klaus Iohannis şi vicepreşedintele Kamala Harris vor discuta despre măsurile aliate de consolidare a posturii NATO de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, inclusiv perspectiva creşterii în continuare a prezenţei militare americane şi aliate în România, ca măsură suplimentară de asigurare a securităţii ţării noastre şi a întregii regiuni. De asemenea, va fi abordată coordonarea, în continuare, a comunităţii transatlantice privind adoptarea de noi sancţiuni privind Rusia.

Administraţia Prezidenţială susţine că vizita vicepreşedintelui Kamala Harris are loc şi în contextul împlinirii în acest an a douăzeci şi cinci de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic bilateral.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9264
Diferență: 0,002
Ieri: 4.9263
Azi: 4.8175
Diferență: -0,3104
Ieri: 4.8325
Azi: 5.8439
Diferență: -0,668
Ieri: 5.8832
Azi: 5.0450
Diferență: 0,1211
Ieri: 5.0389