Eveniment

Cine vine marţi, 10 decembrie, la conferinţa ZF/BT Agrobusiness la putere de la Galaţi? Cum poate agricultura să devină principalul contribuitor la PIB-ul României? Este una dintre întrebările la care fermierii sau reprezentanţii lor vor răspunde mâine

Cine vine marţi, 10 decembrie, la conferinţa ZF/BT...

Autor: Florentina Niţu

09.12.2019, 00:06 535
ConferinŢa ZF/BT Agrobusiness la putere ce va avea loc marţi 10 decembrie la Galaţi îşi propune să aducă la un loc reprezentanţi ai companiilor agroalimentare impor­tante din regiunea sud-estică a ţării, reprezentanţi ai mediului bancar şi ai companiilor de consultanţă, pentru a dezbate cele mai actuale teme despre viitorul agriculturii, un sector ce generează aproape 5% din PIB-ul României. Conferinţa va avea loc la Teatris.

Cum poate agricultura să devină principalul contribuitor la PIB-ul României? Este una dintre întrebările la care fermierii sau reprezentanţii lor vor răspunde mâine.

Printre temele de discuţie abordate în cadrul conferinţei sunt eficienţa modului de lucru în agrobusiness: specializarea sau sistemul integrat, cum poate creşte prezenţa la raft a produselor agroalimentare româneşti, potenţialul transformării materiilor prime agricole în produse finite astfel încât România să devină un exportator net de produse alimentare, importanţa automatizării fermelor şi a sistemului de irigaţii, dar şi care sunt principalele linii de finanţare - bancare, de stat sau europene - pentru dezvoltarea acestui sector.

Ömer Tetik, CEO al Băncii Transil­vania, cea mai mare bancă din România, este unul dintre speakerii evenimentului, alături de Tiberiu Moisă, director general adjunct IMM şi MidCo în cadrul BT. 

Gavrilă Tuchiluş, administratorul Agrimat Matca, un business de peste 27 de milioane de lei din cultivarea a 4.500 de hectare cu cereale şi creşterea a peste 1.000 de bovine în Galaţi, va fi prezent la eveni­ment. De aseme­nea, Gabriel Stan­ciu, preşedintele coo­pe­rativei Brai­coop, formată din 55 de membri coo­pe­ratori care cultivă cereale şi plante oleaginoase pe o suprafaţă de 13.000 de hectare în ju­deţul Brăila va fi prezent la eveni­ment.

Cât de im­portante sunt ser­viciile de consul­tanţă pentru atra­gerea fon­durilor europene şi care sunt fondurile europene existente pentru dezvoltarea fermelor va spune Marius Petrache, administratorul Marcoser, companie de consultanţă pentru legumicultori.

Florin Popa, administratorul Agriter Grup, companie ce cormer­cializează fructe şi legume şi Mariana Verdesi, proprietarul Verdesi & Co, companie care vinde produse din carne, vor spune cât de important este să-şi desfacă produsele în retail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO