Eveniment

Voiculescu: Un generator a scos fum la Institutul Marius Nasta

Voiculescu: Un generator a scos fum la Institutul Marius...

Autor: Petru Mazilu

21.02.2021, 23:10 29

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, declară despre incidentul de la secţia mobilă ATI a Marius Nasta că a fost vorba despre un generator care a scos fum, nefiind vorba de flăcări. Pacienţii sunt transferaţi în secţia centrală a Institutului Marius Nasta. 

Vlad Voiculescu a spus la Digi24 că nu a fost niciun moment foc, ci un generator a scos fum.

„Este vorba de o caravană ATI, nu este nimic care să ne producă îngrijorare. Pacienţii sunt evacuaţi acum. Nu există victime, nu a existat foc, doar o sperietură”, a spus ministrul.

Conform acestuia, pacienţii sunt transferaţi în secţiile centrale din Marius Nasta, unde sunt destule locuri libere: „Sunt pacienţi care nu au avut nevoie de intubare, dar oamenii sunt speriaţi”.

O posibilă cauză este o pană de curent.

Un incident a avut loc duminică seara la o secţie externă ATI a Institutului Marius Nasta din Bucureşti.

Din primele informaţii, incendiul ar fi izbucnit din cauza unui ventilator aflat pe unitatea mobilă ATI de la Spitalul Marius Nasta. Fumul a fost văzut în jurul orei 22.30 şi au fost alertate autorităţile.

În interiorul unităţii se aflau şapte pacienţi Covid, dintre care cinci ar fi intubaţi. La faţa locului se află opt autospeciale de stingere, autoscara, opt echipaje SMURD şi unitate de terapie intensivă mobilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO