Eveniment

Vreme deosebit de caldă în weekend. Săptămâna viitoare sunt aşteptate ploi

Vreme deosebit de caldă în weekend. Săptămâna...

Autor: Florin Zafiu, Mediafax

09.03.2019, 07:55 487

Temperaturile se vor păstra ridicate pe parcursul weekendului în cea mai mare parte a ţării şi sunt posibile recorduri atât în ceea ce priveşte valorile maxime cât şi cele minime, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Începând de săptămâna viitoare, sunt aşteptate precipitaţii.

Pe parcursul zilei de sâmbătă şi duminică, în cea mai mare parte a ţării, vor fi înregistrate temperaturi peste cele normale perioadei, anunţă specialiştii din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

"În acest weekend, vremea se va menţine deosebit de caldă în majoritatea regiunilor ţării, chiar dacă valorile termice vor marca totuşi o uşoară scădere faţă de vineri când temperaturile au depăşit 20 de grade şi este foarte probabil să se înregistreze noi recorduri termice în mod deosebit, în jumătatea de sud a teritoriului. Sunt posibile recorduri atât la temperaturi maxime cât şi la temperaturi minime, sâmbătă, pentru că temperaturile se menţin destul de ridicate, mai ales în sudul şi estul ţării", a declarat, pentru MEDIAFAX, Alina Şerban, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În vestul, centrul şi nordul teritoriului, îşi fac apariţia ploile care vor avea şi caracter de aversă, iar în zonele montane precipitaţiile, mai ales pe creste, vor fi mixte.

"Caracteristic pentru acest weekend va fi vântul care va prezenta intensificări cu viteze mari pe crestele montane acolo unde va depăşi la rafală 80-90 de km/h, dar local şi temporar ne aşteptăm la intensificări ale vântului şi în zonele mai joase de relief cu viteze în general de 45-555 km/h. Maxime, în general între 10 şi 20 de grade, iar minime între 0 şi 10 grade", anunţă meteorologul de serviciu.

În Bucureşti, pe parcursul weekendului, vremea se va menţine frumoasă.

"În Capitală, în acest weekend, vreme în general frumoasă şi deosebit de caldă, vântul va prezenta uşoare intensificări şi în zona Capitalei cu viteze în general între 40-45 km/h, ne aşteptăm la maxime de 19 – 20 de grade, minime undeva între 6 şi 8 grade, poate uşor mai scăzute de atât în zona periferică", a declarat meteorologul Alina Şerban.

Începând cu prima zi a săptămânii viitoare, aria ploilor se va extinde, iar temperaturile se vor apropia de cele normale perioadei pe care o traversăm.

"Pentru săptămâna care urmează, vorbim de un sistem frontal care va traversa teritoriul ţării, va determina apariţia precipitaţiilor cam în toare regiunile şi scăderea valorilor termice, astfel că temperaturile maxime vor ajunge undeva în jurul celor caracteristice acestei perioade. Vor porni de la valori de 5-6 grade până spre cel mult 12-13 grade. Aşa cum ne-am obişnuit, cele mai scăzute valori în nordul ţării şi estul Transilvaniei, cele mai ridicate în jumătatea de sud a ţării, uşor mai rece în zona Litoralului acolo unde şi vântul va mai avea intensificări. De altfel, intensificări ale vântului vom avea pe tot parcursul săptămânii, dar cu viteze mai mari în zonele montane care de altfel vor avea precipitaţii în transformare spre mixte şi treptat vor predomina ninsorile", a mai precizat meteorologul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO