Eveniment

ZF 20 de ani. Dana Ciriperu, redactor-şef adjunct ZF: O şcoală de business

ZF 20 de ani. Dana Ciriperu, redactor-şef adjunct ZF: O...
16.11.2018, 00:05 811

Voi scrie despre oameni. Despre echipa ZF.

În 1998, în angajamentul scris pe care şi-l lua în faţa cititorilor săi, echipa Ziarului Financiar era descrisă în trei cuvinte: experienţă, tinereţe şi energie. 20 de ani mai târziu, mă uit în redacţia din care eu fac parte de 14 ani şi văd acelaşi lucru: experienţă, tinereţe şi energie.

Energia, determinarea şi entuziasmul unor tineri de 25-26 de ani dornici să demonstreze că pot duce un proiect editorial de la zero până în forma în care ajunge la dumneavoastră, cititorii.

Tinereţea colegilor care sunt încă studenţi, care se împart între şcoală şi redacţie, care trăiesc de multe ori după un alt fus orar decât al nostru - veteranii redacţiei - care trimit texte în miez de noapte, dar pentru care dimineţile încep după ora 11. Văd experienţa seniorilor, cei de la care învăţăm cu toţii în fiecare zi fără să simţim că suntem la şcoală. Pentru că în final despre asta este ZF-ul. Este o şcoală. O şcoală de business, o şcoală pentru business.

Generaţii de antreprenori au crescut odată cu ziarul, afaceri de familie s-au dezvoltat, s-au regândit, s-au aşezat în piaţă odată cu ziarul, branduri de la zero au crescut odată cu ziarul, tineri determinaţi au devenit manageri odată cu ziarul. Şi pentru toţi, ZF-ul a fost atât oglinda, cât şi sursa de informaţie de care au avut mereu nevoie.

Pentru noi, cei care suntem aici, ZF-ul este o şcoală.

Pentru cei mai mulţi dintre noi Ziarul Financiar este primul loc de muncă, este redacţia unde am aflat cât de mult valorează o întrebare şi cât de important este să te lupţi să primeşti răspunsul la ea. Nu doar pentru tine, ci pentru toţi cei care te citesc.

Pentru unii dintre noi, ZF-ul rămâne încă şi singurul loc de muncă, redacţia din care ne luăm energia!

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO