Eveniment

ZF/BT Health. Dr. Gabriel Mazilu, Clinica ESTHEMA Iasi: Dacă nu vom asigura protocoale la nivelul spitalelor de stat, pe care spitalele private să le preia, atât pentru pacienţi, doctori, şi personalul auxiliar, nu vom putea avansa şi crea acel sistem frumos la care visăm

ZF/BT Health. Dr. Gabriel Mazilu, Clinica ESTHEMA Iasi:...

Autor: Ştefan Stan

31.10.2023, 20:07 1

Dacă nu vom asigura protocoale la nivelul spitalelor de stat, pe care spitalele private să le preia, atât pentru pacienţi, doctori, şi personalul auxiliar, nu vom putea avansa şi crea acel sistem frumos la care visăm, a declarat  Dr. Gabriel Mazilu, Clinica ESTHEMA Iasi. 

”Noi suntem foarte vulnerabili, iar pacienţii sunt foarte recalcitranţi şi dau în judecată doctorii, plătim asigurări de mii de euro pentru malpraxis. E o luptă, cum ne dăm în judecată, care face o plângere mai bună la mangeri, etc. Clinicile ar trebui să facă protocoale de a apăra doctorii, pentru că pacienţii nu înţeleg că în urma unui act medical pot interveni complicaţii sau necesitatea unui act ulterior şi dau în judecata”, a spus el. 

Ce a mai declarat Dr. Gabriel Mazilu: 

Peste tot se respectă protocolul. Dacă ai o bubă, nu vei ajunge la medicul specialist de chirurgie plastică în 5 ore, toţi aceştia sunt pacineţi cărora nu le este pusă viaţa în pericol şi consumă resurse.

Până să ajungă un pacient la un medic specialist să îşi trateze o problemă care nu îi pune viaţa în pericol, trebuie să ajungă la medicul de familie, să aibă asigurare, etc.

Camerele de gardă din ţară sunt înnăbuşite de situaţii simple care pot fi tratate în sistemul de medicină de familie sau prin prevenţei. Ar trebui să existe ambulatorii care să ofere asistenţă. Când e un singur medic de gardă de specialitate, cu doi rezidenţi, dacă e într-un spital judeţean, nu este ok.

Toată Europa este condusă după nişte protocoale medicale. Chiar nu reuşim la nivel de ţară să facem nişte protocale, inclusiv pentru pacienţi? Trebie protocoale care să îi apere pe pacienţi, pe doctori, şi care să ofere o bună funcţionare în spitale.

În fiecare minister al Sănătăţii din lume, există comisii de specialitate unde măcar o persoană este medic. Acea persoană, împreună cu alţii, pot face protocoale şi la nivel judeţean, în colaborare cu DSP, Colegiul Medicilor, Casele de Asigurări, pentru buna funcţionare.

Piaţa în ultimii 8 ani a fost în creştere, cu 20-25% pentru chirurgie estetică, în special datorită acestui trend de social media, Instagram.

Nimeni nu trimite un pacient către un psihiatru sau psiholog înainte de o intervenţie. Dacă medicul consideră că nu are nevoie, îi spui că nu are nevoie şi nu operezi.

Chirurgia estetică este chirurgie la cerere, prin natura sa. Noi suntem printre cei mai vulnerabili în mediul privat. Dorinţele şi pretenţiile sunt foarte mari, au impresia că dacă plăteşte intervenţia chirurgicală poate avea foarte multe pretenţii.   

Dacă s-ar face protocoale pentru pacienţi, spitale, doctori, medicii ar lucra mult mai relaxaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO