Eveniment

ZF HR Conference 2018: Lipsa de personal este principalul obstacol în creşterea PIB-ului României

ZF HR Conference 2018: Lipsa de personal este principalul...

Autor: Adelina Mihai

28.03.2018, 00:07 909
Creşterea economică a României ar putea fi mai mare dacă angajatorii ar avea suficient de multă forţă de muncă disponibilă, iar autorităţile trebuie să elimine barierele în ceea ce priveşte recrutarea angajaţilor din alte ţări, au spus experţii în resurse umane la ZF HR Conference 2018.

„Cea mai mare problemă cu care ne confruntăm în România este criza de personal, iar la această problemă nici angajatorii şi nici Guvernul nu au soluţii. (...) Nu mai găsiţi oameni pentru că nu există oameni disponibili pe piaţă şi nici nu vor exista în viitorul apropiat. Lipsa de personal este principalul obstacol în creşterea PIB-ului României. România ar putea să crească mult mai mult, mai repede, am putea fi mult mai departe dacă am avea cu cine. Dar nu avem cu cine, iar în această situaţie, politica Guvernului de a impune cote la imigraţie este mioapă“, a explicat Marian Hanganu, sales director în cadrul furnizorului de soluţii software dedicat resurselor umane Romanian Software.

Cu toate acestea, statisticile arată că numărul de salariaţi din ultimele trei luni ale anului trecut a început să scadă, după ce a atins un vârf de 4,872 milioane de salariaţi în luna octombrie 2017. În decembrie 2017, numărul de salariaţi a scăzut la 4,85 milioane de persoane.

Angajatorii români au început să facă proiecte de recrutare de masă cu personal din state asiatice, atât de angajaţi care ocupă poziţii de muncitori, cât şi de specialişti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO