Eveniment

ZF HR Trends 2023. Florentina Tomoiu, expert consultant corporate Healthcare, Signal Iduna: Pandemia a schimbat percepţia oamenilor asupra sănătăţii şi a ajutat la conştientizarea nevoilor de servicii medicale

Florentina Tomoiu, expert consultant corporate healthcare, Signal Iduna:
În asigurarea de sănătate, percepţia clară despre prevenţie este în felul următor – merg la medic pentru că am o situaţie medicală, merg să îmi investighez anumite situaţii şi medicul profită de ocazie şi mai dă anumite analize de făcut. Diferenţa între abonamente şi asigurări este reflectată prin accesibilitate, asigurările oferă acces unde vor oamenii.

Florentina Tomoiu, expert consultant corporate healthcare, Signal Iduna: În asigurarea de sănătate, percepţia clară despre prevenţie este în felul următor – merg la medic pentru că am o situaţie medicală, merg să îmi investighez anumite situaţii şi medicul profită de ocazie şi mai dă anumite analize de făcut. Diferenţa între abonamente şi asigurări este reflectată prin accesibilitate, asigurările oferă acces unde vor oamenii.

Autor: Miruna Diaconu , Ramona Cornea

14.04.2023, 18:00 100

„Doar 1% din costurile totale din sistemul public sunt alocate zonei de prevenţie şi 19% serviciilor medicale în regim ambulatoriu. Singurele opţiuni rămân sistemul privat şi plata din buzunar. Rămân abonamentele la clinicile private şi există şi varianta de asigurări private de sănătate, care este concentrată în zona de accesare în sistem de ambulatoriu în scop preventiv.”

Pandemia a schimbat percep­ţia oamenilor asupra sănătăţii şi a ajutat la conştien­tizarea nevoilor de servicii, la accesarea serviciilor medicale, afirmă Florentina Tomoiu, expert consultant corporate healthcare în cadrul companiei Signal Iduna.

„Pandemia a schimbat percepţia oamenilor asupra sănătăţii şi a ajutat în conştientizarea nevoilor de servicii, în accesarea serviciilor medicale, mai ales în scop preventiv. (...) Percepţia este că asigurările de sănătate nu acoperă prevenţia, abonamentele la clinici private sunt primul promotor al accesului în sistem privat, serviciile medicale în sistem de stat sunt aproape imposibil de accesat când vorbim de prevenţie sau de zona de ambulatoriu”, a spus Florentina Tomoiu în cadrul conferinţei ZF HR Trends 2023: „Noul angajat, noul angajator. Cum ne adaptăm la transformarea pieţei muncii“.

Sistemul de sănătate public alocă doar o mică parte din costurile totale pentru zona de prevenţie pentru serviciile medicale în regim ambulatoriu, astfel că oamenii sunt nevoiţi fie să plătească din buzunar aceste servicii, fie să apeleze la sistemul privat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO