• Leu / EUR4.9461
  • Leu / GBP5.7088
  • Leu / USD4.7286
Eveniment

Zucberkerg nu renunţă la planurile în crypto: Meta a elaborat planuri pentru a introduce monede virtuale, token-uri şi servicii de împrumut în aplicaţiile sale

Zucberkerg nu renunţă la planurile în crypto: Meta a elaborat planuri pentru a introduce monede virtuale, token-uri şi servicii de împrumut în aplicaţiile sale

Autor: Ştefan Stan

07.04.2022, 17:58 69

Meta a elaborat planuri pentru a introduce monede virtuale, token-uri şi servicii de împrumut în aplicaţiile sale, compania-mamă a Facebook urmărindu-şi ambiţiile financiare, în ciuda eşecului unui proiect de lansare a unei criptomonede, scrie FT. 

Compania, condusă de directorul general Mark Zuckerberg, caută surse alternative de venituri şi noi funcţii care să atragă şi să păstreze utilizatorii, în condiţiile în care popularitatea principalelor sale produse de socializare, precum Facebook şi Instagram, este în scădere - o tendinţă care ameninţă modelul său de afaceri bazat pe publicitate, în valoare de 118 miliarde de dolari pe an.

Braţul financiar al Facebook, Meta Financial Technologies, a explorat crearea unei monede virtuale pentru metavers, pe care angajaţii interni au numit-o "Zuck Bucks", potrivit mai multor persoane familiarizate cu aceste eforturi.

Este puţin probabil ca aceasta să fie o criptomonedă bazată pe blockchain, au spus unele dintre persoane. În schimb, Meta înclină spre introducerea unor jetoane în aplicaţii care ar fi controlate la nivel central de către companie, similare celor utilizate în aplicaţiile de jocuri, cum ar fi moneda robux din popularul joc pentru copii Roblox.

Potrivit unor note de serviciu ale companiei şi a unor persoane apropiate planurilor, Meta analizează, de asemenea, crearea de "jetoane sociale" sau "jetoane de reputaţie", care ar putea fi emise ca recompense pentru contribuţii semnificative în grupurile Facebook, de exemplu. Un alt efort este acela de a crea "monede de creator" care ar putea fi asociate cu anumiţi influenceri pe aplicaţia sa de partajare a fotografiilor Instagram.

Meta a explorat, de asemenea, servicii financiare mai tradiţionale, concentrându-se pe sprijinirea acordării de împrumuturi pentru întreprinderile mici la rate atractive, potrivit mai multor persoane familiarizate cu această iniţiativă. Deşi nimic nu este planificat imediat, compania a purtat anterior discuţii cu potenţiali parteneri de creditare, a declarat una dintre persoane.

Cele mai multe dintre eforturi se află în stadii incipiente de discuţie şi ar putea să se schimbe sau să fie abandonate, deşi planurile sale de a integra jetoane nefungibile (NFT) în aplicaţiile sale sunt mai dezvoltate. Zuckerberg a confirmat un raport anterior al Financial Times potrivit căruia Instagram va începe în curând să susţină NFT-uri.

Potrivit unei note împărtăşite intern săptămâna trecută, Meta intenţionează să lanseze un proiect pilot pentru postarea şi partajarea NFT-urilor pe Facebook la mijlocul lunii mai. Aceasta va fi "urmată rapid" de testarea unei funcţii care va permite apartenenţa la grupuri de Facebook pe baza proprietăţii NFT şi o alta pentru baterea - un termen pentru crearea - de NFT.

NFT-urile ar putea fi monetizate prin "taxe şi/sau reclame" în viitor, potrivit unui alt document intern.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9461
Diferență: 0,0142
Ieri: 4.9454
Azi: 4.7286
Diferență: -0,291
Ieri: 4.7424
Azi: 5.7088
Diferență: -0,7597
Ieri: 5.7525
Azi: 4.9311
Diferență: -0,3133
Ieri: 4.9466