Finanţe personale

Finanţe personale. Cu câte 100 mil. lei pe zi au împrumutat românii Ministerul Finanţelor în două săptămâni de Fidelis. Vineri s-a spart pragul de 1 mld. lei

Finanţe personale. Cu câte 100 mil. lei pe zi au...

Autor: Liviu Popescu

23.11.2020, 00:07 3202

Cu câte 100 de milioane de lei în medie au împrumutat investitorii persoane fizice Ministerul de Finanţe în oferta de titluri de stat Fidelis, ediţia toamna anului 2020 şi care ca şi cea din vară va fi listată la Bursa de la Bucureşti.

Vineri, pe 20 noiembrie 2020, în ziua a zecea a ofertei, pragul de 1 miliarde de lei a fost depăşit, cel mai ridicat interes fiind pe tranşa în euro, respectiv jumătate din subscrieri, arată calculele realizate de ZF.

Au mai rămas cinci zile pentru subscrieri, iar ulterior cei care nu au reuşit să subscrie, operaţiune necomisionată, vor putea să tranzacţioneze titlurile de stat la Bursa de la Bucureşti.

Cel mai ridicat interes al investitorilor este pe tranşa denominată în euro, respectiv 105 mil. euro (512 mil. lei), cea cu scadenţa pe 5 ani şi pentru care Ministerul Finanţelor plăteşte o dobândă de 1,85% pe an.

Pe de altă parte, tranşa pe 1 an, cea cu 3,5% dobândă pe an, „nregistra „mprumuturi de 330 mil. lei, iar cea cu scadenţa pe trei ani şi o dobândă de 4% pe an, avea „mprumuturi de la persoanele fizice de 302 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO