Finanţe personale

Salariul mediu net a scazut cu 4,8% in aprilie, la 1.436 lei; fata de anul trecut, a crescut cu 2%

Fara prime de Paste si bonusuri, salariul mediu net al romanilor a scazut cu 4,8% in aprilie
07.06.2010, 10:05 31

Angajatii din Romania au castigat in luna aprilie un salariumediu net de 1.436 de lei, in scadere cu 73 de lei (4,8%) fata deluna precedenta, insa in crestere cu 2% fata de aceeasi luna aanului trecut, potrivit datelor publicate luni de InstitutulNational de Statistica.

Ajustat la inflatie, salariul mediu net a inregistrat o scaderede 2,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In luna martie, salariul mediu net a fost de 1.509 lei, increstere fata de luna precedenta cu 98 lei (6,9%), iar fata deaceeasi perioada a anului trecut cu 7,6%. Totodata, in luna martieindicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anuluiprecedent a fost de 103,3%.

Potrivit datelor publicate de biroul de statistica, salariul ascazut in aprilie fata de luna precedenta din cauza primelor depaste si in unele cazuri a celui de-al 13-lea salariu, acordate inluna martie. De asemenea, scaderea nivelului castigului salarialmediu net din luna aprilie a fost cauzata de nerealizari deproductii, de somaj tehnic si de dificultati financiare.

"Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominalnet s-au inregistrat in activitatile de intermedieri financiare(3620 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (803lei)", se arata intr-un comunicat al INS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO