Fiscalitate

Calendarul obligaţiilor fiscale pentru luna aprilie 2019: Care sunt obligaţiile fiscale pe care le au contribuabilii în această lună

Calendarul obligaţiilor fiscale pentru luna aprilie 2019: Care sunt obligaţiile fiscale pe care le au contribuabilii în această lună

Autor: Alexandru Nanu

02.04.2019, 08:31 3032

Mai jos vă prezentăm calendarul obligaţiilor fiscale pentru a patra lună din 2019 cu scopul de a veni în ajutorul contribuabililor cu privire la lista principalelor obligaţii de plată şi de declarare aferente lunii aprilie a acestui an, conform documentului de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Agenda fiscală a lunii aprilie 2019, aşa cum este publicată de ANAF, poate fi consultată gratuit pe site-ul instituţiei.

Data de 25 aprilie este cea mai aglomerată zi a lunii ca urmare a faptului că este data de depunere a formularelor 097/100/101/112/224/300/301/307/311/390.

În această lună se vor efectua şi plăţile trimestriale pentru impozitul pe profit şi al microîntreprinderilor până pe 25 aprilie.

Săptămâna trecută, ministerul Muncii a anunţat că ziua de marţi, 30 aprilie, va fi liberă pentru angajaţii din sectorul public, în urma deciziei de vineri adoptată în şedinţa de Guvern. Decizia a fost adoptată deoarece ziua de miercuri, 1 mai, este declarată nelucrătoare, conform Codului Muncii.

„Guvernul a stabilit ca data de 30 aprilie 2019 să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul bugetar, potrivit unei hotărâri aprobate astăzi, având în vedere că miercuri, 1 mai, este zi liberă nelucrătoare conform Codului Muncii. Măsura este adoptată şi pentru recuperarea capacităţii de muncă a angajaţilor, dar şi pentru stimularea turismului. Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă”, transmit reprezentanţii Ministerului Muncii, printr-un comunicat de presă lansat săptămâna trecută.

Astfel, obligaţiile fiscale ce trebuiesc depuse pe 30 aprilie vor fi amânate pentru data de 2 mai 2019, deoarece şi data de 1 mai este declarată zi liberă, aceasta fiind Ziua Muncii.

 
AFACERI DE LA ZERO