Fiscalitate

Precizările ANAF despre Declaraţia unică 2024. Ce trebuie să ştiţi

Precizările ANAF despre Declaraţia unică 2024. Ce...

Autor: Alexandru Nanu

13.02.2024, 09:02 53595

ANAF a publicat pe site-ul propriu o broşură despre Declaraţia unică - Formular 212 privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice. 

Potrivit broşurii ANAF, declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Declaraţia se completează şi se depune şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

Declaraţia se depune, prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv:

- prin intermediul serviciului "Spaţiul privat virtual", disponibil pe portalul www.anaf.ro;

- prin intermediul serviciului "Depunere declaraţii", disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro pe baza certificatului digital calificat;

De asemenea, declaraţia se poate depune în format letric, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire.

Broşura publicată de ANAF poate fi consultată AICI

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO