Fonduri UE

Plăţile către beneficiarii POS CCE depăşesc 400 milioane euro, 14% din bugetul alocat

Autor: Ioan Dornescu

13.10.2011, 14:18 463

Plăţile către beneficiarii POS CCE - Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice" depăşesc 400 milioane euro şi reprezintă 14% din bugetul alocat, care ar putea fi contractat în proporţie de 70% până la finele anului, potrivit autorităţii de management.

"Până în prezent au fost primite şi procesate 10.000 de proiecte, iar 3.000 au fost aprobate", a declarat joi, la conferinţa MEDIAFAX Talks about European Funds Cătălina Meliţă, directorul general al autorităţii de management POS CCE.

Ea a afirmat că anumite operaţiuni au înregistrat suprasubscrieri, iar în prezent sunt în implementare 2.000 de contracte.

"Nu ne propunem o atitudine festivistă, nu suntem mulţumiţi de ritmul mult mai lent decât ne-am imaginat", a spus Meliţă.

Ea a identificat printre motivele ritmului lent de implementare problemele de cofinanţare avute de companii şi durata procesului de achiziţie şi golurile de finanţare, în cazul beneficiarilor publici.

"Avem şi noi vina noastră pentru că nu reuşim să operăm plăţile în termenul asumat. Sperăm ca până la finele anului să avem 70% din buget contractat", a spus reprezentantul POS CCE.

Ea a arătat că autoritatea de management vizează unele realocări în cazul programului în condiţiile în care anumite operaţiuni şi-au consumat bugetul alocat.

"Facem ce ne stă în putinţă să accelerăm plăţile", a adăugat ea.

Meliţă a mai spus că în acest moment programul este cunoscut, iar întrebările potenţialilor beneficiari sunt legate în principal de modalităţile de implementare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO