IMM

Andrei Cionca, preşedinte CITR Group: Pentru companiile care au nevoie de capital, prima soluţie este un parteneriat cu un fond de investiţii

Start-up într-un nou secol de business

Andrei Cionca, preşedinte CITR Group: Pentru companiile...

Autor: Florentina Niţu

16.04.2019, 12:32 333

Capitalul insuficient este una dintre problemele cu care se confruntă companiile mici şi mijocii din România, ea fiind una dintre cauzele care duce la dificultăţi interne sau chiar la insolvenţă. Una dintre soluţiile pentru a nu ajunge în acest caz sau a ieşi din impas este de a face un parteneriat cu un fond de investiţii, care să aducă finanţarea necesară şi know how-ul, spune Andrei Cionca, preşedinte CITR Group.

„Cauzele pentru care companiile au dificultăţi sunt două: dimensiunea, pentru că firmele sunt prea mici şi nu sunt competitive, şi decapitalizarea, majoritatea având mare nevoie de capital. La un an de la înfiinţarea ROCA, prima platformă de finanţare a companiilor aflate în dificultate, vrem să lansăm încă două mini fonduri, pentru companiile care au nevoie de capital. Soluţia pentru aceste companii este, la început, să facă un parteneriat cu fonduri de investiţii, care aduc capital”, a spus Andrei Cionca, preşedinte CITR Group, holdingul din care face parte Casa de Insolvenţă Transilvania, ce se ocupă de reorganizarea companiilor aflate în insolvenţă.

El a declarat în cadrul conferinţei ZF IMM ’19: Start-up într-un nou secol de business.

Andrei Cionca mai spune că un antreprenor trebuie să se îndrepte către un fond de investiţii atunci când se duce la bancă şi i se spune, „deşi creşti, trebuie să fii mai profitabil, să faci capitalizare şi peste un an să reluăm discuţia”. De altfel, el spune că fiecare antreprenor trece printr-un moment subiectiv, când îşi dă seama că e implicat în toate procesele din organizaţie. „Atunci trebuie să aibă lângă el oameni care să-i ia un pic de pe umeri sau când businessul decolează. Toate fondurile de investiţii cumpără companiile când decolează.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO