IMM

Antreprenori locali. Dragoş Petrescu, City Grill: Cei mai buni ani pentru businessul meu au fost anii de criză şi cei de după

Antreprenori locali. Dragoş Petrescu, City Grill: Cei...

Autor: Cristina Roşca

09.12.2019, 00:07 1292

Antreprenorul Dragoş Petres­cu, fondatorul şi acţionarul majoritar al grupului de restaurante City Grill, spune că un antreprenor aflat la început de drum trebuie să-şi seteze just aşteptările. Astfel, primul an va fi pe pier­dere, al doilea pe break­even şi abia al treilea pe profit.

El a intrat în clubul an­tre­prenorilor acum circa două decenii, însă lanţul City Grill l-a fondat în 2005 şi apoi l-a extins la peste 15 localuri astăzi sub mai mul­te branduri. Gru­pul a raportat afa­ceri de 148 mil. lei în pri­mele nouă luni din 2019, în creştere cu 13% faţă de perioada similară a anului trecut.

„Cea mai bună perioadă pentru businessul meu a fost intervalul 2009-2012, mai exact anii de criză şi imediat după. În această perioadă au apărut avantaje competitive deosebite, bazate pe viteza de reacţie scăzută a jucătorilor din piaţă, dar şi pe oportu­nităţile de cost din partea terţilor  - inclusiv spaţii de închiriat - cumpărat (mai ieftine - n.red.), (şi preţuri mai bune de la - n.red.) - fur­ni­zorii de materii prime“, spune el. Aface­rea a crescut şi după, ba chiar con­stant, însă el vorbeşte despre o bază pentru acest avans.

Petrescu este de părere că antre­pre­norii sunt cei care duc România mai departe, alături de guvernanţii gospodari pe de altă parte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO