IMM

Cum s-a reorientat un producător de vopsele spre producţia de dezinfectant. Compania Romtehnochim a primit avizul de la autorităţi să producă două tipuri de dezinfectanţi de suprafeţe

Cum s-a reorientat un producător de vopsele spre...

Autor: Ramona Cornea

15.04.2020, 15:24 386

Romtehnochim, o companie care fabrică  vopsele, tencuieli decorative şi pardoseli, a fost avizată de Centrul de Cerce­ta­re Ştiinţificã pentru Apãrare CBRN şi Ecologie pentru a produce două tipuri de dezinfectanţi de suprafeţe.

”Noi am depus cererea pentru aviz înainte de a începe toată nebunia asta. Am primit foarte repede avizul, lucrurile au mers foarte repede, mult mai repede decât ne aşteptam noi. Auzisem că în mod normal durează între trei şi şase luni să primeşti avizul. Vom continua să producem dezinfectanţii şi după ce va trece această criză. Nu ştiu dacă ne va bate cineva la preţ pe piaţă, vom vinde cinci litri de produs cu 30 de lei plus TVA”, a declarat pentru ZF Marcela Petre, director executiv Romtehnochim.

Compania are o capacitate de producţie de circa 10 tone pe zi şi are tot echipamentul necesar. În perioada următoare, Romtehnochim plănuieşte să mai angajeze circa 6 – 10 angajaţi.

”Nu mai avem nevoie să investim în echipamente. Acum avem circa 30 angajaţi şi vrem să mai angajăm. Noi ducem lipsă de forţă de muncă. Vrem să angajăm încă 6 – 10 persoane în perioada următoare, dar trebuie să şi avem de unde angaja. Avem nevoie de forţă de muncă brută, nu neapărat de oameni cu studii superioare. Din punct de vedere economic, noi am ieşit foarte bine în perioada asta”, a adăugat Marcela Petre.

În 2018, Romtehnochim a avut o cifră de afaceri de peste 3,65 milioane de lei, în creştere cu 9% comparativ cu anul precedent şi un profit de aproape 484.000 de lei, în creştere cu circa 44% comparativ cu 2017, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO