IMM

Ştefan Radu Oprea, ministrul IMM-urilor: Internaţionalizarea este o nevoie a companiilor româneşti. Avem 30 de ani de activitate în economia de piaţă

ZF IMM ’19: Start-up într-un nou secol de business

Ştefan Radu Oprea, ministrul IMM-urilor:...

Autor: Florentina Niţu

16.04.2019, 12:41 111

Nevoia reală a mediului de afaceri românesc, după 30 de ani de captalism, este internaţionalizarea companiilor şi promovarea lor peste hotare, spune Ştefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în cadrul conferinţei ZF IMM ’19: Start-up într-un nou secol de business.

„Schema de ajutor de stat pentru IMM-uri, întreprinderi cu capital românesc, e în conformitatea cu nevoia reală pe care mediul de afceri a transmis-o către guvern, internaţionalizare companiilor româneşti prin programe pe care le punem la dispoziţie. De exemplu, Programul de Promovare a Exportului şi Programul de Internaţionalizare, digitalizat complet. Internaţionalizarea e o nevoie pe care o au companiile româneşti. Avem 30 de ani de activitate în economia de piaţă. Există nevoia de a fi pe alte pieţe decât cele din Uniunea Europeană”, a spus Ştefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în cadrul conferinţei ZF IMM ’19: Start-up într-un nou secol de business.

El a adăugat că ministerul pe care-l reprezintă a semnat un memorandum de înţelegere cu pieţe terţe, precum Egipt, Italia şi Ţările din zona Golfului, dar şi eacorduri comerciale cu Japonia şi Singapore şi în curând va semna şi cu Vietnam. De asemnea, el spune că piaţa chineză este deschisă pentru companiile autohtone.

Ministrul Oprea spune că succesul unei afaceri ţine inovare şi profesionalism.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO