Info

Bulboacă & Asociaţii reconfirmă statutul de Legal Powerhouse în finanţări: avocaţii au acţionat alert şi strâns alături de Grupul CANPACK pentru contractarea a 100.000.000 EUR

Articol cu conţinut publicitar

 Adrian-Cătălin Bulboacă - Managing Partner al  Bulboacă şi Asociaţii

Adrian-Cătălin Bulboacă - Managing Partner al Bulboacă şi Asociaţii

Autor: Publicitate

04.07.2023, 13:55 518

Profilul mentalităţii de tipul băncilor de investiţii asumat de avocaţii de la Bulboacă şi Asociaţii aduce un aport consistent şi spectaculos în industrii cheie, strategice, prin congruenţa dintre expertiza amplă juridică şi latura profundă al know-how-ului de business.

Astfel, în ultimele 2 luni, avocaţii de la Bulboacă şi Asociaţii au acţionat strâns şi fundamental, printr-o desăvârşită rezilienţă alături de Grupul CANPACK (un important producător de ambalaje de înaltă calitate pentru multiple utilizări), cu scopul contractării a 100.000.000 EUR de tip facilitate de credit revolving. Acordul de finanţare a fost încheiat, printre alţii, cu BNP Paribas Bank Polska S.A, contractată în scopul acoperirii nevoilor corporative generale şi de capital de lucru.

Implicarea societăţii de avocaţi a vizat, între altele, revizuirea şi pregătirea documentaţiei aferente, cu un grad de complexitate ridicat, dar şi asigurarea unui climat potrivit pentru acordarea facilităţii, completat de negocieri constante şi consistente:

”Experienţa juridică si de business vastă, acumulată în tranzacţii anterioare, cumulate cu cunoaşterea de rafinament a modului de aplicare a prevederilor legale, cumulată cu buna credinţă în derularea negocierilor – sunt parte din mecanismele aruncate în joc în astfel de proiecte”, afirmă Adrian-Cătălin Bulboacă, Managing Partner al  Bulboacă şi Asociaţii.

Misiunea de a proteja interesele societăţii româneşti parte a Grupului şi, deopotrivă, a finanţării, în calitate de garant, a reprezentat obiectivul primordial pentru Bulboacă & Asociaţii, aceştia  punând corelativ la bătaie talent, pasiune, stăruinţă şi determinare.

Ultima jumătate de an a dus firma Bulboacă & Asociaţii pe o planşă de joc cu provocări multiple, cu unghiuri de finanţări atipice şi spectaculoase şi jurisprudenţă locală şi internaţională, deopotrivă.

În esenţă, cu echipe pluridisciplinare formate din jurişti şi consultanţi financiari care acţionează concomitent şi complementar, firma de avocaţi a adus plus valoare în ultimele 6 luni în tranzacţii cu impact socio-economic de remarcă. Astfel, grupul CANPACK a mai fost asistat şi în trecutul foarte recent de Bulboacă & Asociaţii în operaţiunea tradusă prin contractarea unui împrumut în sumă de 400 de milioane USD de la un consorţiu de bănci de top. Într-un ritm foarte alert, întreg procesul de negociere şi redactare al documentelor relevante fiind finalizat pe parcursul a mai puţin de 3 săptămâni, operaţiunea fiind şi foarte complexă cu multiple părţi implicate. Această facilitate a fost contractată de la un consorţiu de bănci de top, respectiv: Wells Fargo Bank, în calitate de aranjor, agent administrativ şi de garanţie, CITIBANK N.A. în calitate de aranjor, printre creditori numărându-se şi BNP Paribas, ING Capital LLC şi J.P. Morgan.

De asemena, societatea de avocaţi a avut o implicare extrem de rară în industria finanţărilor prin dublul rol asumat în realizarea unei finanţări cu impact istoric pentru Grupul Frigoglass (lider la nivel mondial pe piaţa producătorilor de echipamente frigorifice comerciale). De două ori, la distanţă de doar câteva luni, avocaţii au reprezentat atât Grupul Frigoglass (împrumutatul), cât şi grupul de investitori implicaţi în a doua etapă a tranzacţiilor (creditorii). Aşadar, organizaţi ca în trupele SEAL, avocaţii Bulboacă & Asociaţii au condus etapele tranzacţiilor de la momentul 0 la cele 3 emisiuni de obligaţiuni: prima emisiune a fost de tipul „Senior Secured Bridge Notes” în valoare de 55.000.000 €, a doua a fost de tip New Money, cu suma de 75.000.000 €, iar cea de a treia de 150.000.000 € a fost destinată pentru refinanţarea expunerilor existente. De asemenea, o tuşă particulară în contextul tranzacţiei, l-a reprezentat clarificarea juridică şi operaţionalizarea aferentă a regimului celor mai recente sancţiuni internaţionale în fluxul de activitate internaţional al Frigoglass Romania.

Un alt moment al ultimelor luni a fost reprezentat de implicarea moleculară în asistarea sindicatului de bănci format din Banca Comercială Română SA (în calitate de coordonator, aranjor principal mandatat, bookrunner, agent de documentaţie, garanţii şi plăţi), CEC Bank (în calitate de aranjor principal mandatat), OTP Bank, EximBank, First Bank şi Intesa Sanpaolo Bank (în calitate de creditori) pentru consolidarea şi acordarea unei importante extensii a facilităţilor de credit încheiate cu Grupul Carmistin (în prezent între primii trei producători de carne din România). Tranzacţia privind facilitatea de credit are valoarea totală de 846 milioane de lei, prin modificarea şi majorarea facilitaţilor existente cu 218 milioane, consultanţii considerând-o fără precedent. Acest considerent este asumat atât din punct de vedere cantitativ, cât şi calitativ, având în vedere nivelul ridicat de sofisticare al documentaţiei, precum şi volumul impresionant al acesteia, prin prisma structurii complexe a mecanismelor fenomenului de finanţare, precum şi a celor de garantare corelativă, respectiv a părţilor implicate.

”Fundamental vorbind, acţionăm în consonanţă cu ADN-ul nostru - aproape de nevoile clienţilor şi/sau potenţialilor clienţi, căutând să le remediem anticipat lipsurile. Gândim şi lucrăm aplicat, creator, încă de la fazele incipiente. Alaturi de know-how, aşadar, şi experienţă, punem mult talent, stăruinţă şi determinare. Şi pornim întotdeauna de la premisa că întotdeauna trebuie căutate cele mei neaşteptate structuri posibile de finanţare, punând corelativ la bătaie ingredientele de mai sus. Ne asigurăm că, printr-o echipă pluridisciplinară, formată din jurişti şi consultanţi financiari, disecăm juridic şi economic o societate target, căutam să-i remediem anticipat lipsurile, aşa încât societatea target să fie analizată plurisdiciplinar de potenţialii „investitori” (bănci de investiţii, fonduri de investiţii, family office, bănci comerciale etc).”

Dincolo de performanţa în finanţări, societatea de avocaţi s-a remarcat prin implicarea intr-un proiect de autorizare ale unor companii care vor fi vectori în industria asigurărilor, respectiv ai pieţei de capital, respectiv procesul de autorizare de către ASF a Eazy Asigurări S.A., fiind primul proces de autorizare de la falimentul City Insurance. Concomitent, implicarea în procesul de autorizare al Investimental S.A., primul broker autorizat pe piaţa de capital după 14 ani.

Înfiinţată ca urmare a unui spin-off al biroului din Bucureşti al unei firme Magic Circle, Bulboacă şi Asociaţii are unul din cele mai puternice branduri de pe piaţa avocaturii din România, cu o mentalitate de tipul băncilor de investiţii şi cu experienţă preponderentă în finanţări & restructurări, fuziuni & achiziţii, insolvenţe & litigii şi dreptul muncii. Bulboacă şi Asociaţii este implicată în unele din cele mai sensibile şi solicitante tranzacţii sau speţe, adeseori foarte greu de realizat sau soluţionat, unde stăruinţa, pasiunea şi determinarea avocaţilor, alături de know-how-ul juridic şi de business specific, joacă un rol absolut fundamental. Firma oferă consultanţă instituţiilor financiare, fondurilor, family office, companiilor, structurilor lor de conducere sau acţionarilor cu privire la situaţii esenţialmente critice. Când clienţii Bulboacă & Asociaţii întâmpină o dificultate majoră, de neimaginat sau de nesurmontat, experienţa avocaţilor firmei arată că şi atunci există şanse reale pentru a se face o tranzacţie sau pentru a se soluţiona o speţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO