Info

Creditul Habitat Verde de la BRD îţi aduce şi un bonus de casa noua! Un card cadou eMAG de 2.000 de lei, doar în acest weekend.

ADVERTORIAL

Creditul Habitat Verde de la BRD îţi aduce şi un bonus...

Autor: Publicitate

10.11.2023, 00:00 213

Dacă eşti în căutarea unui credit ipotecar pentru achiziţia unei locuinţe sustenabile înseamnă că te gândeşti la un viitor mai bun pentru tine şi familia ta. Fiecare dintre noi contribuie la un viitor mai bun prin alegerile pe care le face.

Ştim astăzi că drumul spre viitor trebuie să fie unul mai sustenabil, că ne dorim o calitate a vieţii mai bună şi că toate acestea pleacă inclusiv de la locuinţa pe care o alegem. Fie că vorbim despre eficienţă energetică, materiale sustenabile şi durabile sau confort sporit.

Te pregăteşti să îţi cumperi o nouă locuinţă şi vrei să contribui la un viitor verde? BRD îţi oferă creditul ipotecar Habitat Verde, care te ajută să îţi cumperi o locuinţă sustenabilă certificată ca fiind verde.

Acum, creditul ipotecar BRD pentru locuinţe verzi vine şi cu o ofertă limitată pentru a premia decizia ta de a fi sustenabil: câştigi un card cadou eMAG de 2.000 de lei ca premiu la contractarea creditului. Ofertă valabilă în perioada 10 – 12 noiembrie 2023.

Chiar dacă ocazia de a câştiga un card cadou este valabilă doar în acest weekend, creditul Habitat Verde rămâne disponibil în continuare pentru tine şi nevoile tale.

Creditul Habitat Verde

Românii au început să acceseze credite verzi şi să-şi cumpere locuinţe sustenabile din mai multe motive, dincolo de dorinţa de a contribui la un viitor mai verde.

O locuinţă verde are la bază diverse principii, pornind de la eficienţa energetică obţinută atât prin construcţie şi materiale, cât şi prin instalarea a cel puţin o sursă de producţie de energie verde. Astfel, consumurile de energie sunt eficientizate, iar facturile la utilităţi sunt mai mici.

Totodată, te vei confrunta cu mai puţine costuri pentru reparaţii, iar impactul locuinţei tale asupra mediului înconjurător va fi mai mic decât al unei locuinţe convenţionale, întrucât o casă verde înseamnă materiale sustenabile şi durabile.

Calitatea aerului va fi mult mai bună într-o locuinţă sustenabilă comparativ cu o locuinţă obişnuită, pentru că o casă verde este echipată cu soluţii de ventilaţie, iar vopselele, lacurile şi adezivii utilizaţi sunt fără compuşi toxici.

În final, calitatea clădirii în cazul unei locuinţe verzi este superioară, iar confortul tău va fi unul sporit. Creditul Habitat Verde de la BRD este acordat doar pentru pentru achiziţia de locuinţe certificate de RoGBC (Romanian Green Building Council).

Pe lângă oferta limitată cu card cadou eMAG ca premiu de 2.000 de lei, valabilă doar în acest weekend, creditul Habitat Verde vine şi cu oferta sa obişnuită care se traduce prin dobânzi avantajoase pentru cei interesaţi.

Creditul poate fi acordat pentru o perioadă maximă de 30 de ani şi poţi opta pentru o structură de dobânda fixă sau variabilă pentru întreagă perioadă de creditare, sau pentru o dobândă fixă în primii 3 ani, urmată de dobândă variabilă.

Pentru clienţii care deţin un avans de minim 25% şi aleg dobândă variabilă pe toată perioada de creditare, oferta de creditare este IRCC + 2,15% marjă fixă, iar pentru cei care aleg dobândă fixă, oferta este 5,79% dobândă fixă în primii 3 ani, urmată de IRCC + 2,25% marjă fixă sau 7,65% dobândă fixă pe toată perioada de creditare iar cei care aduc avans de minim 25% beneficiază de 5,79% dobândă fixă în primii trei ani, urmată de dobândă variabilă IRCC + 2,25%.

Creditul vine cu pre-aprobare financiară valabilă 30 de zile, ca să ai timp să găseşti locuinţa verde potrivită pentru tine. Valoarea minimă a creditului este de 10.000 de euro, echivalent în lei, iar valoarea maximă variază în funcţie de valoarea garanţiei aduse.

BRD acceptă şi ia în calcul o gamă largă de venituri, de la salarii, pensii, dividende, drepturi de autor, chirii sau venituri din activităţi independente. Mai mult, poţi obţine o sumă mai mare dacă incluzi şi veniturile a maximum trei co-împrumutaţi.

*Exemplu reprezentativ valabil la data 01.10.2023, calculat pentru finanţarea unei locuinţe printr-un credit Habitat Verde, în valoare de 264.000 Lei, acordat cu un avans de minim 25%, pe 30 de ani şi rambursat în 360 de rate lunare egale: dobândă fixă de 5,79%/an în primii 3 ani şi ulterior variabilă 2,25% + IRCC*, DAE 8,26%, valoarea primei sume lunare de plata 1.634,47 lei, valoarea totală plătibilă: 708.309,56 lei (poate descreşte ca urmare a rambursărilor în avans), care include comision analiză dosar 650 lei, comision administrare lunară cont curent asociat creditului zero lei (cost valabil pe perioada deţinerii unui pachet de produse şi servicii), asigurare de viaţă obligatorie 0,033% pe lună percepută la soldul creditului (dacă optezi pentru asigurarea distribuită de BRD, în calitate de agent afiliat al Asiguratorului BRD Asigurări de Viaţă). Costul cu evaluarea imobilului adus în garanţie este zero lei dacă evaluatorul este desemnat de către bancă. Asigurarea de imobil (obligatorie) depinde de valoarea acestuia. Creditul este garantat cu ipotecă imobiliară. În cazul în care renunti la pachetul de produse si servicii, comisionul de administrare lunara cont curent devine 6 lei. Detalii privind pachetele de produse şi servicii găseşti pe brd.ro/carduri şi conturi/pachete de cont curent.

*Dobânda anuală este compusă din marja + IRCC. IRCC valabil în perioada 01.10.2023 – 31.12.2023 este 5,96%.

Înainte de a lua decizia de a te împrumuta, analizează caracteristicile şi implicaţiile creditului. Asigură-te că ai înţeles riscurile asociate contractelor de credit, în principal cu privire la fluctuaţia veniturilor tale, la variaţia indicilor de referinţă, în cazul creditelor cu dobândă variabilă sau la riscul valutar, în cazul în care venituile obţinute sunt în altă valută decât cea a creditului. Consecinţele nerambursării pot fi raportarea la Biroul de Credit şi la Centrala Riscurilor de Credit, precum şi declanşarea procedurilor de recuperare

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO