Info

Cristian Ceapă, Datanet Systems: „Majoritatea organizaţiilor din România trec astăzi prin două provocări majore: soluţiile tradiţionale de tip antivirus care nu mai dau rezultate şi angajarea unor specialişti în securitate tot mai dificilă şi costisitoare. Ce e de făcut?”

Articol cu continut publicitar

Cristian Ceapă, Director de vânzări la Datanet Systems

Cristian Ceapă, Director de vânzări la Datanet Systems

Autor: Publicitate

20.12.2023, 07:00 8387

Ce îşi doreşte orice manager atunci când este vorba despre securitatea cibernetică a companiei? Să ştie că organizaţia este protejată pe toate planurile şi să poată face asta cu oamenii pe care îi are deja. Datanet Systems, unul dintre principalii integratori de sisteme IT complexe din România, a înţeles această realitate şi oferă companiilor din România noile soluţii de securitate Cisco, recent lansate. Aceste soluţii de generaţie nouă adresează principalii factori de risc şi aduc un mod unitar şi simplificat de administrare. Astfel Datanet oferă clienţilor o protecţie mai bună pentru oameni şi date, dar şi un efort operaţional redus pentru echipa de IT şi cea de securitate.

Noile soluţii intrate în portofoliul Datanet Systems sunt Cisco User Protection Suite, Cisco Breach Protection şi Cisco Cloud Protection Suite. Acesta sunt rezultatul unor investiţii semnificative făcute de Cisco în aria de securitate cibernetică, care au culminat cu achiziţia Splunk, una dintre cele mai inovatoare companii de cybersecurity, pentru 28 de miliarde de dolari.

Datanet Systems ia foarte în serios securitatea cibernetică! Avem de altfel o poziţie unică pe piaţa locală deoarece putem răspunde unitar la mai multe probleme care converg: reţea, infrastructură IT, cloud şi securitate. Noile soluţii Cisco pe care le-am adus în portofoliu au fost gândite în această direcţie şi se adresează companiilor cu un număr mare de angajaţi, care lucrează de la distanţă şi accesează multiple aplicaţii şi servicii cloud, dar care nu au resursele tehnice şi umane să asigure nivelul de protecţie cibernetică adecvat realităţii din piaţă.

Majoritatea organizaţiilor din România trec astăzi prin două provocări majore: soluţiile tradiţionale de tip antivirus/anti-malware şi firewall care, folosite ca singură modalitate de protecţie, nu mai dau rezultate, datorită schimbărilor apărute în modul de lucru şi a creşterii suprafeţei de atac prin folosirea serviciilor bazate pe cloud, dar şi angajarea unor specialişti în securitate tot mai dificilă şi costisitoare. Evident că managerii se simt expuşi şi sunt frustraţi pentru că nu găsesc o soluţie simplă la aceste probleme. Acum însă au o rezolvare”, afirmă Cristian Ceapă, Director de vânzări la Datanet Systems, principalul partener Cisco în România.

Utilizatori protejaţi şi mai puţine breşe de securitate

În dezvoltarea acestor suite, Cisco a pornit de la statistice clare - în timp ce 82% dintre companii admit că au adoptat deja soluţii de cloud (private, publice, hibride), angajaţii de pretutindeni sunt ţinta principală a hackerilor, ceea ce face ca 74% dintre breşele de securitate să aibă ca punct de pornire un element uman (date conform  2022 Global Hybrid Cloud Trends Report). Mai mult, odată apărute, breşele de securitate sunt greu de controlat, iar riscul unor pagube (criptare, furt sau compromitere de date) este major. Soluţiile Cisco User Protection Suite, Cisco Breach Protection şi Cisco Cloud Protection Suite abordează tocmai aceste aspecte.

Cisco User Protection Suite este o soluţie inovatoare dedicată protejării utilizatorilor pe întreg parcursul activităţii, de la autentificare şi acces la aplicaţii, până la verificarea emailurilor pe dispozitivele mobile. Suita integrează cele mai performante tehnologii Cisco precum Duo, Secure Access, Email Threat Defense şi Secure Endpoint, oferind utilizatorilor libertatea dorită şi administratorilor un nivel maxim de vizibilitate şi control. Platforma gestionează toate aspectele care ţin de conectivitate, autentificare şi acces la resurse pe baza unor tehnologii precum VPN, ZTNA şi Risk-Based Authentication AI. Permite înrolarea celor mai diverse categorii de utilizatori (angajaţi, clienţi, parteneri, contractori) şi dispozitive şi susţine orientarea către arhitecturile de tip Zero Trust. Corelează propriile date cu cele globale livrate de Cisco Talos Intelligence pentru a identifica toate riscurile, a reduce suprafaţa de atac şi a îmbunătăţi constant postura de securitate a organizaţiei. Pentru echipele IT oferă un mod simplu de utilizare, reduce necesitatea utilizării unor instrumente multiple şi reduce efortul operaţional.

Cloud Protection Suite oferă un mod flexibil de securizare a aplicaţiilor indiferent de furnizor sau mediul cloud în care rulează. Indiferent de numărul de furnizori sau de servicii cloud utilizate de o companie, suita Cisco va permite o administrare unitară, fără să fie necesară achiziţia altor soluţii. Suita include peste 100 de conectori predefiniţi pentru a simplifica integrarea cu orice furnizor, sistem sau serviciu şi implicit modul de operare. Oferă vizibilitate asupra tuturor instanţelor cloud, indiferent de furnizor sau tehnologie, pentru identificarea rapidă a vulnerabilităţilor şi a vectorilor de atac. Suita permite oricărei organizaţii să adopte rapid un serviciu cloud nou sau să adauge noi utilizatori, instanţe, funcţionalităţi etc. Cloud Protection Suite simplifică modul de operare în multi-cloud, consolidează uneltele de securitate şi permite automatizarea sarcinilor de administrare.

Cisco Breach Protection Suite exploatează cele mai avansate tehnologii de securitate de la Cisco şi se integrează cu multiple furnizori externi. Suita se adresează analiştilor din Security Operations Center (SOC) şi le oferă suport pentru detectarea rapidă şi reacţia fermă la atacuri precum ransomware, exfiltrare de date, malware, ameninţări avansate etc. Pentru aceasta, Cisco Breach Protection integrează tehnici de analiză şi monitorizare comportamentală, precum şi tehnici, tactici şi proceduri MITRE ATT&CK, în timp real.

Acces la expertiză şi servicii prin Datanet Systems

Datanet Systems a investit nu doar în actualizarea portofoliului de produse ci şi în dezvoltarea unei echipe de experţi şi certificarea acestora pe multiple tehnologii. Astfel, orice organizaţie interesată de creşterea nivelului de protecţie cibernetică şi alinierea la cerinţele de reglementare (NIS spre exemplu) beneficiază prin Datanet Systems de servicii complete, de la analiză şi implementare, până la mentenanţă şi monitorizare continuă a posturii de securitate. Mai mult, prin capabilităţile de integrator, Datanet Systems oferă organizaţiilor din România toate serviciile necesare pentru adoptarea soluţiilor Cisco, atât de securitate, cât şi de reţea şi infrastructură IT. De altfel, capacităţile de integrare şi experienţa bogată pe tehnologiile Cisco sunt şi principalul avantaj al colaborării cu Datanet Systems.

Datanet Systems oferă mai mult decât o simplă implementare şi configurare a unor soluţii de securitate. Noi asigurăm clienţilor noştri suportul necesar dezvoltării unor arhitecturi moderne de securitate aliniate la realitatea curentă. Serviciile noastre acoperă de la analiza cerinţelor şi proiectarea arhitecturii optime care să gestioneze corect riscurile specifice oricărei organizaţii până la implementarea efectivă a soluţiilor şi monitorizarea continuă a mediului IT. Suntem o companie matură, cu cel mai mare număr de oameni certificaţi Cisco din România şi avem experienţa derulării unor proiecte complexe, unice pe piaţa locală”, afirmă Cristian Ceapă, Director vânzări Datanet Systems.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO