Info

Cum reuşeşte Iosif Peterfi împreună cu echipa lui să revoluţioneze tehnologia cloud prin blockchain odată cu proiectul Ethernity CLOUD

Articol cu continut publicitar

Cum reuşeşte Iosif Peterfi împreună cu echipa lui să...

Autor: Publicitate

28.07.2021, 08:00 5854

Tehnologia blockchain este considerată de mulţi la nivel global drept următorul pas din evoluţia internetului şi a soluţiilor tehnologice, iar impactul pe care aceasta îl va avea asupra vieţii economice şi sociale abia dacă poate fi estimat la acest moment.

Dincolo de popularitatea pe care blockchain-ul a câştigat-o pe măsură ce componenta de tranzacţionare a pieţei criptomonedelor a prins avânt, această tehnologie de „jurnal distribuit” are anumite utilităţi ce pot avea un impact real şi categoric asupra proceselor de business, şi nu numai.

În acest context, Iosif Peterfi a pornit la drum în 2017 în misiunea de a utiliza tehnologia blockchain pentru a dezvolta un ecosistem descentralizat care să permită software-ului de cloud obişnuit să fie rulat ca aplicaţii de cloud descentralizate. Aşa a luat naştere ideea Ethernity CLOUD.

Concret, Ethernity CLOUD aduce o soluţie în care nodurile care procesează datele se clonează automat, nu depind de locaţie şi apar în mod constant pe internet fără interacţiunea utilizatorului, exact aşa cum este descris în contractul inteligent (SMART Contract) compatibil Ethereum.

Evoluţia tehnologiei se bazează în mod constant pe ideea de a îmbunătăţi soluţiile deja existente, mai ales când este vorba de tehnologii care au prins avânt doar de câţiva ani, precum blockchain-ul.

Echipa din spatele proiectului este formată majoritar din români, specialişti care au privit spre soluţiile de cloud existente şi au sesizat că protecţia şi integritatea datelor nu este garantată de niciun mare furnizor de servicii cloud.

Mai mult, soluţiile actuale nu pun accent pe confidenţialitate, protecţie sau pe integritatea datelor utilizatorilor.

În acelaşi timp, aşa-numita „ameninţare din interior” este una dintre cele mai frecvente modalităţi de scurgere a datelor de la furnizorii de cloud, iar preţurile serviciilor confidenţiale sunt foarte ridicate, ajungând să fie chiar inaccesibile pentru majoritatea utilizatorilor.

Tot acest context a creat oportunitatea pentru un proiect care vrea să revoluţioneze piaţa de cloud prin blockchain. Cei care utilizează Ethernity CLOUD au posibilitatea de a dezvolta şi utiliza aplicaţii de cloud computing prin intermediul reţelei descentralizate.

Astfel, ei păstrează un control complet asupra confidenţialităţii datelor şi transparenţa totală în procesul de procesare. Totodată, costul redus de operare face ca această soluţie să fie la îndemâna oricui.

Proiectul Ethernity CLOUD este un proiect simplu de inţeles, iar cei interesaţi de revoluţia tehnologiei cloud prin blockchain pot afla mai multe chiar de pe site-ul oficial.

Cine este Iosif Peterfi

Şansa românilor de a livra pe piaţa globală de tehnologie o soluţie inovatoare este cu atât mai mare cu cât în ultimii ani capitalul uman al ţării noastre a obţinut performanţe de răsunet de la Bucureşti până în Silicon Valley, de la programare până la roboţi funcţionali.

Unul dintre românii care s-au evidenţiat peste hotare prin performanţele sale este expertul în tehnologia cloud Iosif Peterfi, acum fondator şi CEO al proiectului Ethernity CLOUD.

Cariera lui Peterfi a debutat la începutul anilor 2000, iar în 2010 românul se muta în Germania şi începea să lucreze cu Departamentul de Apărare al Statelor Unite ale Americii.

În următorii opt ani, el a performat şi a evoluat de la poziţie la poziţie, ajungând până la funcţia de administrator de sisteme în relaţia cu puternicul Departament de Apărare al americanilor.

Mai mult, Iosif Peterfi a început în 2019 să lucreze cu Max Planck Society, un ONG gigant din Germania, care are în componenţă peste 30.000 de cercetători.

El este unul dintre arhitecţii din echipa care a lansat bloxberg, o infrastructură blockchain pentru cercetătorii din întreaga lume. Proiectul este unul de renume şi a fost lansat de Max Planck Digital Library împreună cu alte 10 centre de cercetare din întreaga lume.

Experienţa acumulată de el şi momentul de dezvoltare al tehnologiei blockchain în societate şi economie l-au convins în 2017 că este timpul să lanseze revoluţia tehnologiei cloud prin proiectul Ethernity CLOUD.

Viziunea lui a fost clară de la început: trebuia să creeze un ecosistem de cloud confidential care să protejeze datele utilizatorilor şi să asigure transparenţa operaţiunilor când aceste date sunt procesate.

Cu această misiune în minte, Iosif Peterfi a adunat în jurul său o echipă mixtă care a început cu 7 membri fondatori şi continuă să se extindă. Deşi în mare parte formată din români, echipa este predominant împrăştiată în Europa, dar include membri din America, până în Asia.

Membri fondatori sunt: Vladimir Radu-Radulescu – COO; Florin Nedelcu – CTO; Daniel Varvara – CIO; Silviu Teodor – Chief Community Officer; Mark Pedersen – Global Outreach Officer; Andrei Butoi – Strategic Partnership Officer; Ioan Munteanu – Business Development Officer.

Trebuie menţionat că Ethernity CLOUD nu este prima experienţă antreprenorială a lui Peterfi. Acesta a fondat în 2013 compania SchnellNode, care oferă soluţii de server virtual privat (VPS), la costuri atractive.

 

Succes în drumul spre vânzarea publică

Proiectul Ethernity CLOUD avansează cu paşi mari, întrucât echipa a publicat deja aplicaţia pentru brevet în Europa, a creat un produs în etapa de MVP şi a lansat testnet-ul.

Unul dintre cele mai importante aspecte pentru cei care dezvoltă tehnologie revoluţionară este contactul cu piaţa, iar proiectul Ethernity CLOUD se bucură de o puternică susţinere din partea comunităţii.

Dovada acestei susţineri a venit la începutul acestei veri, când proiectul a reuşit să atragă 200.000 de dolari printr-o etapă de presale care s-a închis în doar 25 de ore.

Aceasta era finalizată deja în proporţie de 90% după numai nouă ore, iar dimensiunea succesului este dată de faptul că pachetul minim de intrare la presale a fost de 5.000 de dolari. Mai mult, echipa a mai atras încă 150.000 de dolari într-un private sale.

„Comunitatea este foarte entuziasmată de proiect şi ne susţin în continuare dându-ne energia şi suportul necesar pentru a munci şi a dezvolta proiectul Ethernity CLOUD. Pe această cale ţinem să le mulţumim pentru încredere şi pentru că sunt în continuare alături de noi”, au transmis reprezentanţii Ethernity CLOUD.

Acum, echipa lucrează intens pentru pregătirea rundelor deschise publicului care vor avea loc în al treilea trimestru din acest an.

Ethernity CLOUD a lansat deja un formular de înregistrare prin care vrea să ofere comunităţii posibilitatea de a îşi exprima bugetul. Astfel, pachetele de intrare la achiziţia de tokeni să fie potrivite comunităţii.

Detaliile legate de rundele publice vor fi disponibile cu scurt timp înainte de deschidere.

 

Intrarea în Confidential Computing Consortium

 

Misiunea Ethernity CLOUD de a crea un ecosistem în care datele utilizatorilor să fie protejate şi care să asigure transparenţa operaţiunilor când aceastea sunt procesate a fost reconfirmată recent de intrarea proiectului în Confidential Computing Consortium.

Acest consorţiu internaţional este preocupat de controlul complet asupra confidenţialităţii datelor, garantat de tehnologiile hardware dezvoltate de principalii producători de procesoare: Intel, AMD şi ARM.

Statutul de membru vine ca o garanţie a mentalităţii orientate spre confidenţialitate, integritate şi transparenţă.

Membrii Confidential Computing Consortium vor să transforme în realitate viziunea care a luat naştere odată cu apariţia noţiunii de „confidential computing”, iar Ethernity CLOUD se aliniază acestui deziderat.

Numele Ethernity CLOUD stă acum lângă giganţi de tehnologie precum Accenture, ANT Group, Facebook, Google, Huawei, Intel, Microsoft, Cisco sau ByteDance.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO