Info

Cum să munceşti de pe telefon şi să fii cu 50% mai productiv

Huawei Mate 10

Huawei Mate 10

Autor: Publicitate

22.12.2017, 14:56 1271

Faptul că primul lucru pe care îl facem dimineaţa când ne trezim, precum şi ultimul lucru pe care îl facem seara înainte de culcare este să ne verificăm telefonul a devenit o obişnuinţă, însă smartphone-ul nu este în prezent doar un mijloc de comunicare, ci şi un dispozitiv de productivitate pentru angajaţi şi principalul “asset” pentru multe businessuri.

“Smartphone-ul a devenit indispensabil în activitatea de zi cu zi deoarece acoperă nevoile de comunicare pentru orice tip de canal: voce, e-mail, mesagerie instant şi social media. Accesul la internet de mare viteză şi optiunea de a-ţi seta smartphone-ul ca <<hotspot>> îţi oferă posibilitatea de a lucra uşor şi sigur din orice locaţie cu semnal la mobil”, a spus Ionuţ Scripcaru, consultant IT.

Rata de penetrare tot mai mare a smartphone-urilor în rândul utilizatorilor de telefonie mobilă - peste 50%, precum şi dezvoltarea rapidă şi accesibilitatea serviciilor de internet mobil, permit în prezent realizarea “task-urilor” administrative zilnice şi cele de serviciu de oriunde.

“Majoritatea activităţilor zilnice administrative le-am mutat cu succes pe mobil: emitere facturi, efectuare plăţi, scanare documente, planificare evenimente în calendar, etc.”, a punctat el.

La fel este şi cazul Anei Morodan, antreprenor online şi influencer, care îşi administrează business-urile de pe telefon.

“De la download-ul fişierelor de tot felul, până la scris prezentări sau texte pentru site şi upload-ul direct în platforma online al pozelor şi vizualurilor, totul fac acum de pe un smartphone performant, şi nu neapărat de la laptop.”

Practic, smartphone-ul este folosit în prezent atât în scop personal, cât şi pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu, ceea ce presupune automat ca telefonul utilizat să fie performant. Astfel, specificaţiile tehnice ale unui smartphone sunt esenţiale pentru alegerea unui model potrivit nevoilor de business, care de cele mai multe ori presupun utilizarea unor aplicaţii specifice de business care rulează în anumite condiţii.

Unul dintre cele mai performante smartphone-uri la ora actuală este flagship-ul companiei chineze Huawei - Mate 10 Pro. Acesta este echipat cu primul procesor de Inteligenţă Artificială (AI) din lume pentru smartphone-uri - Kirin 970, care are o unitate dedicată de procesare neurală (NPU - Neural Processing Unit).

Astfel, multitasking-ul se realizează cu uşurinţă de pe Huawei Mate 10 Pro, utilizatorii putând realiza o serie de sarcini de serviciu de pe acesta. Printre aplicaţiile de business folosite de angajaţi sau antreprenori se numără atât aplicaţii de bază cum ar fi e-mailul, precum şi soluţii specifice de productivitate precum aplicaţii de tip Office sau sau soluţii soft de business disponibilă şi în varianta mobilă - CRM (Customer Relationship Management), BI (Business Intelligence).

 “Eu folosesc următoarele aplicaţii: e-mail – prioritar, pachetul Office, întrucat am nevoie să pot vedea Excel-uri sau alte fişiere importante, Pages Manager – pentru a fi la curent cu toate notificările de pe pagina La Mode Toujours, aplicaţie bancară, precum şi o aplicaţie pentru a mă organiza – Todoist. Alte aplicaţii utile în cazul meu sunt cele de editare foto şi video, pentru a contribui la postările în social media tot pe pagina La Mode Toujours”, a menţionat Cristina State, designer si owner La Mode Toujours.

Potrivit unui studiu realizat de Deloitte, e-mail-ul este cea mai utilizată aplicaţie în scop de serviciu, acesta fiind urmat de apelurile standard de voce şi vizualizarea de documente.

Noua interfaţă simplificată a smartphone-ului Huawei Mate 10 Pro - EMUI 8.0, bazată pe versiunea Android™ 8.0, permite utilizarea optimă a tututor aplicaţiilor, indiferent că este pentru uz personal sau de business.

“Utilizez aplicaţiile de voce, mail, Internet-banking, e-token pentru accesul securizat la servere remote, scanner, hotspot, analytics şi social media pentru monitorizare trafic, calendar, plus altele”, a precizat şi Ionuţ Scripcaru.

Folosind aceste tipuri de aplicaţii, atât angajaţii, cât şi antreprenorii îşi cresc considerabil productivitatea datorită mobilităţii.

“Productivitatea a crescut aproape cu 50% în comparaţie cu acum 2-3 ani, când aveam poate 10% din aplicaţiile amintite mai sus instalate, iar beneficiul concret este în primul rând legat de rapiditatea cu care livrăm comenzile, care înseamna de fapt cliente fericite, iar, astfel, rata de retenţie este extrem de mare. Bineinteles că la rata de retenţie contribuie şi alţi indicatori ai satifacţiei, precum relaţia pe care o construim cu clientele şi calitatea produselor, însa, într-un mediu competitiv, care se învârte în jurul conceptului de viteză, să poţi să răspunzi şi să comunici în timp real este esenţial”, a explicat Cristina State.

Şi în cazul Anei Morodan utilizarea unui smartphone performant a ajutat-o să îşi crească productivitatea zilnică.

“Sunt în proporţie de 60% mult mai promptă oricând, oriunde, în orice parte a lumii aş fi şi în orice condiţii aş lucra. Singura condiţie este să am o conexiune bună la internet. În afară de aplicaţiile pentru reţelele sociale pe care sunt conectată non-stop, pentru task-urile de lucru mai folosesc Google Docs pentru listele mele de tip <<to-do>>, dar şi pentru cele ale colegilor mei, aplicaţia de înregistrare vocală pentru note vocale atunci când sunt pe grabă, aplicaţia de importare a fotografiilor din aparatul foto direct în telefon şi Google Sheets”, a adăugat ea.

Smartphone-ul Huawei Mate 10 Pro are un ecran OLED de 6 inci şi o rezoluţie de 18:9, care facilitează editarea fotografiilor şi a clipurilor video. În plus, acesta dispune şi tehnologia HDR10 pentru o vizualizare dinamică a clipurilor video. De asemenea, camera foto a Huawei Mate 10 Pro îmbină un senzor color de 12 MP, un senzor monocrom de 20 MP, stabilizarea optică a imaginii (OIS), cea mai mare apertură duală din lume de f/1.6, efectul Bokeh şi zoom-ul digital, ambele bazate pe tehnologia AI. Mai mult, sistemul integrează noile funcţii, Real-Time Scene şi Object Recognition.

“Tehnologia A.I. încorporată, mă ajută nu doar să fac poze la o calitate perfectă (un aspect important al business-ului meu), dar îmi şi uşurează paşii spre o productivitate mult mai mare”, a explicat Ana Morodan.

Mobilitatea este “obligatorie” în prezent pentru orice business astfel încât să rămână competitiv pe piaţă, iar un smartphone performant faciitează acest lucru. 

“Reuşesc să fiu deodată în mai multe locuri, chiar daca nu sunt prezentă fizică. Astfel, ţin legătura cu furnizorii în timp ce sunt la întâlniri, verific în timp real comenzile şi răspund la e-mailuri când sunt la o şedinţă foto pentru noua colecţie şi, cel mai important, descarc materiale pe care trebuie să le aprob urgent”, a subliniat Cristina State.

Totodată, atunci când utilizatorii au nevoie de un desktop, ei pot folosi tot smartphone-ul, în condiţiile în care acum unele modele premium pot fi conectate cu uşurinţă la un “docking station”, transformândul într-un adevărat PC. 

“Performanţa unui smartphone permite realizarea aproape a oricărui task ce poate fi efectuat de la birou. În situaţia în care ai putea să îţi conectezi smartphone-ul la un <<docking station>> pentru a avea acces şi la periferice (tastatură,monitor, mouse) deja rolul unui desktop devine pus la îndoială. Tendinţa este oricum de a muta în cloud stocarea, procesarea şi accesul datelor, iar în aceste condiţii smartphone-ul va deveni cel mai probabil dispozitivul prin care ne autentificăm şi accesăm datele proprii, dacă nu va deveni chiar dovada identităţii noastre. Posibilităţile sunt nelimitate”, a punctat Ionuţ Scripcaru.

Modelul Huawei Mate 10 Pro este unul dintre smartphone-urile performante care permite conectarea telefonului la un sistem de tip “docking station”, ceea ce le simplifică utilizatorilor realizarea sarcinilor

Toate aceste funcţionalităţi ale smartphone-urilor necesită şi o capacitate mare a bateriei pentru ca telefonul să fie util cu adevărat şi să performeze. Aceasta este una dintre principalele cerinţe a utilizatorilor, mai ales în mediul de business.

“În primul rând bateria trebuie să dureze cel puţin o zi, mai ales ca am un program încărcat, alergând între întâlniri, camera foto, pentru a surprinde imagini frumoase în showroom sau cu rochiile pe care le creez, şi capacitatea de procesare a telefonului, astfel încât să nu se blocheze când utilizez multe aplicaţii într-un timp relativ scurt”, a spus Cristina State.

Huawei Mate 10 Pro încorporează o baterie puternică de 4000 mAh, de mare densitate, dotată cu tehnologia SuperCharge, care oferă un sistem inteligent de gestionare a resurselor bateriei. Acesta înţelege comportamentul de utilizare al posesorului şi alocă resursele într-un mod inteligent, maximizând durata de viaţă a bateriei. În plus, bateria suportă o tensiune de încărcare de 4.5V/5A, iar soluţia rapidă de încărcare asigură o încărcare a bateriei de la 1% la 20% în 10 minute şi de la 1% la 58% în 30 de minute.

Performanţa smartphone-urilor este tot mai mare în fiecare în an, cu fiecare nou model lansat, iar Huawei a inovat prin dezvoltarea procesorului cu Inteligenţă Artificială proprie. Ce mai poate fi însă revoluţionat şi îmbunătăţit în continuare şi ce îşi doresc utilizatorii de la smartphone-urile viitoare?

“Mi-ar plăcea să existe un smartphone care să dea răspunsuri predefinite la anumite mailuri sau mesaje, bazându-se pe schimburile anterioare de e-mailuri cu acelaşi furnizor/client sau pe situaţii asemanatoare. Mai simplu spus: mi-ar placea ca următorul meu smartphone să se apropie şi mai mult de conceptul unui asistent personal, deşi actualul, un Mate 10 Pro, o face deja cu brio. Cred că Inteligenţă Artificială, utilizată cu responsabilitate, reprezină nu doar o inovaţie utilă, ci şi viitorul, aşa că mă aştept ca şi următoarele modele de telefoane să integreze utilizări cât mai practice şi folositoare ale acesteia”, a spus Cristina State.

Huawei Mate 10 Pro este unul din cele mai performante smartphone-uri existente la nivel mondial, fiind potrivit în special pentru mediul de business care îşi doreşte mobilitate şi eficienţă.

Articol cu conţinut publicitar. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO