Info

E-Distribuţie Muntenia a fost redenumită Reţele Electrice Muntenia

Advertorial

E-Distribuţie Muntenia a fost redenumită Reţele...

Autor: Publicitate

12.12.2023, 07:00 322

Reţele Electrice Muntenia, companie parte a grupului PPC (denumită anterior E-Distribuţie Muntenia) este noua denumire a companiei care gestionează reţelele de distribuţie a energiei electrice în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu.

Această schimbare de nume vine după ce PPC a finalizat recent achiziţia operaţiunilor Enel din România.

PPC Group este un jucător cheie în domeniul energiei în Europa de Sud-Est. PPC are o capacitate instalată totală de 11,8 GW din termocentrale şi hidrocentrale, precum şi din instalaţii de energie regenerabilă generând în total, la nivel anual, aproximativ 20 TWh.

PPC Group este principalul furnizor de energie electrică din Grecia şi România, deservind aproximativ 8,7 milioane de clienţi în total, furnizând aproximativ 40 TWh de energie şi o gamă largă de produse şi servicii energetice. De mai bine de 70 de ani, PPC este liderul industriei energetice greceşti, contribuind în mod semnificativ la procesul de electrificare a ţării.

Datorită investiţiilor constante în dezvoltarea şi modernizarea reţetelei de distribuţie a energiei electrice, E-Distribuţie Muntenia, actuala Reţele Electrice Muntenia, a înregistrat în 2022 o durată medie a întreruperilor neprogramate per client/an de 77,50 de minute, în timp ce media la nivel naţional a fost de 108,25 minute. Acesta este cel mai important indicator de performanţă în ceea ce priveşte distribuţia de energie electrică.

Printre investiţiile recente se numără 7 milioane de lei în creşterea capacităţii instalate a staţiei de transformare Dudeşti din Bucureşti, în beneficiul a 7.700 de clienţi. Amplificarea celor două transformatoare de 110/20kV permite operatorului să eficientizeze atât racordarea de noi clienţi în zona respectivă, aflată într-o puternică expansiune, cât şi derularea unor ample programe de trecere a reţelei de medie tensiune la 20kV. Aceste lucrări vor îmbunătăţi siguranţa în alimentare a clienţilor - prin majorarea capacităţii reţelei, oferă posibilitatea de racordare a unui număr mai mare de noi consumatori.. În plus, în perioada 2020-2022, în urma unei alte investiţii care s-a ridicat la aproximativ 8 milioane de lei, au fost finalizate şi lucrările de modernizare a secţiunii de medie tensiune 6kV a staţiei care au permis integrarea acesteia în telecontrol.

Totodată, în judeţul Giurgiu, în localităţile Oinacu, Braniştea, Plopşoru şi Daiţa se lucrează la modernizarea reţelei JT prin înlocuirea stâlpilor de joasă tensiune, înlocuirea conductorilor clasici cu cei izolaţi şi montarea aparatelor de măsură la limita de proprietate. Tot aici vor fi efectuate lucrări pentru modernizarea liniilor de 20 kV prin trecerea acestora din aerian în subteran pe o distanţă de 6 km. Lucrări similare se desfăşoară şi în localităţile Clejani, Ghimpaţi şi Valea Dragului.

Printre lucrările din acest an mai amintim modernizarea reţelei de joasă tensiune din localitatea Olteni, modernizări de linii în Uzunu, realizarea de injecţii de joasă tensiune noi pentru creşterea calităţii de distribuţie a energiei electrice în localităţile Adunaţii Copăceni, Varlaam. În judeţul Ilfov, în zona Pantelimon – Acumulatorul se execută lucrări de amplificare şi extindere a staţiei de 110 kV/20 kV Solex, în cadrul unei investiţii de aproximativ 10 milioane lei, obiectivele proiectului fiind de creştere a capacităţii de racordare pentru noi consumatori.

Rămânem în continuare alături de clienţii noştri, prin toate canalele de comunicare puse la dispoziţia lor şi suntem deschişi la orice sugestii sau reclamaţii ar avea. Pentru a lua legătura cu compania, clienţii din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu au la dispoziţie numărul gratuit 0800.070.888. Numerele de tip TelVerde din call-centerele tehnice sunt disponibile 24h/7 şi sunt apelabile gratuit de pe teritoriul naţional. De asemenea, ca parte a programului de digitalizare, detalii despre alimentarea cu energie electrică sunt disponibile şi pe pagina https://www.e-distributie.com/ro/intreruperi-curent.html.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO